Succes la Spitalul de Urgență. Procedurile de chemoembolizare au dat rezultate

433
Succes la Spitalul de Urgență. Procedurile  de chemoembolizare au dat rezultate - chemoemboliza1-1532966846.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța au declarat că pacienta care a fost supusă luna trecută primei proceduri de chemoembolizare a revenit pentru cea de-a doua procedură. Deși se află într-un stadiu avansat al cancerului de colon, femeia este o luptătoare și, potrivit planului terapeutic, s-a prezentat, din nou, la ședința de chemoembolizare.

"Menționăm că după prima etapă de tratament, starea pacientei a fost foarte bună, ceea ce a permis efectuarea următoarei ședințe, care a avut loc în cursul zilei de astăzi. În același timp, vă aducem la cunoștință că mâine este programată o altă ședință de chemoembolizare, la un pacient diagnosticat tot cu metastaze hepatice cauzate de cancer de colon", au declarat reprezentanții unității sanitare.

Aceștia au mai spus că chemoembolizarea este alternativa la chimioterapia clasică și presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor. Realizarea unei astfel de proceduri medicale la SCJU Constanța este posibilă datorită proiectului european "Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi infrastructuri - DIPCDCI", prin intermediul căruia SCJU a fost dotat cu un angiograf de ultimă generație. Ca și în luna iunie, și de data aceasta, la procedură a participat și echipa de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Pe măsură ce medicii oncologi și gastroenterologi vor identifica noi cazuri pretabile pentru acest tip de tratament, după analiza acestora, intervențiile vor continua tot cu sprijinul echipei de la Spitalul Fundeni, formate din dr. Gina Rusu și dr. Mugur Grasu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4164 secunde