Subvenții pentru angajatorii care încadrează în muncă șomeri

869
Subvenții pentru angajatorii care încadrează în muncă șomeri - subventii1-1544031235.jpg

Articole de la același autor

În această ultimă lună a anului 2018, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a decis aplicarea unei întregi serii de măsuri ce vizează integrarea pe piața muncii a șomerilor, dar și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Printre măsurile destinate creșterii șanselor de ocupare a șomerilor se numără acordarea de subvenții în vederea stimulării angajatorilor de a încadra pe piața muncii persoane aparținând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piața muncii.

Astfel, angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri peste 45 ani sau părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEETs primesc lunar, pe o perioadă de un an, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Constanța, Adelina Vlad, de aceeași subvenție beneficiază și angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, șomeri care, în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condițiile pentru a solicita pensia anticipată parțială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condițiile de a solicita pensia anticipată parțială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condițiilor respective.

De facilitățile menționate anterior (subvenție în cuantum de 2.250 lei) beneficiază și angajatorii care, în raport cu numărul de angajați, și-au îndeplinit obligația, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum și angajatorii care nu au această obligație legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap și le mențin raporturile de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

Totodată, în situația încadrării în muncă pe durată nedeterminată a absolvenților, ANOFM acordă angajatorilor subvenții în cuantum de 2.250 de lei/lună pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. În cazul în care sunt încadrați absolvenți din rândul persoanelor cu handicap subvențiile se acordă pe o perioadă de 18 luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Noiembrie 2018
Stire din Economie : Armata șomerilor se subțiază
Pagina a fost generata in 0.2936 secunde