Studiu CDC: Persoanele imunizate natural nu transmit COVID-19

529
Studiu CDC: Persoanele imunizate natural nu transmit COVID-19 - covid333-1637321234.jpg

Articole recomandate

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spune că nu are nicio înregistrare a persoanelor imunizate în mod natural care transmit virusul ce provoacă COVID-19.


Agenția federală de sănătate a fost interpelată în timpul toamnei de către un avocat în numele Rețelei de acțiune pentru consimțământul informat (Informed Consent Action Network) pentru documente „care reflectă orice caz documentat al unei persoane care: (1) nu a primit niciodată un vaccin COVID-19; (2) a fost infectat cu COVID-19 o dată, s-a recuperat și apoi a fost infectat din nou; și (3) a transmis SARS-CoV-2 unei alte persoane atunci când a fost reinfectat.”


SARS-CoV-2 este un alt nume pentru virusul care provoacă COVID-19.


De asemenea, se știe că oamenii care s-au recuperat după COVID-19 poartă un anumit grad de imunitate naturală la virus.


Într-un răspuns din 5 noiembrie și făcut public recent, CDC a spus că nu deține documente referitoare la cerere. CDC a confirmat pentru The Epoch Times că Centrul său de operațiuni de urgență nu a găsit nicio înregistrare care să răspundă la solicitare.


Agenția a refuzat să spună dacă a fost găsită vreo documentație între 5 noiembrie și 12 noiembrie, solicitând The Epoch Times să depună o cerere privind Legea privind libertatea de informare pentru acele informații, ceea ce instituţia de presă a şi făcut.


„Ați presupune că, dacă CDC zdrobește drepturile civile și individuale ale celor cu imunitate naturală, expulzându-i de la școală, concediindu-i de la locul de muncă, agenția ar avea dovada de cel puțin un individ nevaccinat, imunizat natural, a transmis virusul COVID-19 unei alte persoane. Dacă ați crede asta, ați greșit”, a spus Aaron Siri, avocatul care a căutat înregistrările în numele rețelei, într-o postare pe blog.


Dezvăluirea CDC a atras răspunsuri de la mai mulți experți medicali, inclusiv Doctorul Marty Makary, de la spitalul Johns Hopkins ,care a subliniat  cât de puține date a eliberat agenția cu privire la cei recuperați. Makary a cerut CDC să facă publice datele despre orice reinfecții care au dus la spitalizare sau deces, inclusiv informații despre comorbiditățile pacienților sau lipsa acestora.


„CDC ar trebui să fie transparent cu datele despre imunitatea naturală”, a scris el pe Twitter.


CDC stabilește puține reguli ferme, dar îndrumările sale s-au dovedit extrem de influente în timpul pandemiei de COVID-19. Practic, toți oficialii care impun mandate de vaccinare COVID-19 au eliminat opțiunea oamenilor de a refuza vaccinul dacă pot dovedi că au avut COVID-19 și s-au recuperat, mulți invocând CDC drept motiv pentru a face acest lucru.


Oficialii din întreaga țară au îndemnat oamenii să se vaccineze susținând că astfel, îi vor proteja pe cei din jur.


„A te vaccina este cel mai bun mod de a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei din jur, mai ales pe măsură ce varianta Delta, mai contagioasă, se răspândește în toată țara”, a declarat dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, într-un comunicat în cursul verii.


Dar la scurt timp după aceea, ea a spus că vaccinurile „nu mai pot preveni transmiterea” virusului în timpul unei apariții la televizor.


Peste 100 de studii oferă sprijin pentru imunitatea naturală, despre care se pune că dă o protecție similară sau superioară în comparație cu vaccinurile COVID-19. Dar oficialii agenției au promovat două dintre propriile studii argumentând că, chiar și cei care au imunitate naturală ar trebui să se vaccineze, afirmând că aceasta nu s-a dovedit a fi la fel de durabilă ca vaccinarea.


Experții au păreri împărțite această chestiune. Unii și-au exprimat acordul cu CDC, în timp ce alții au spus că cei cu imunitate naturală ar trebui să ia în considerare obținerea unei singure doze de vaccin. Alții au recomandat ca majoritatea sau toți cei cu imunitate naturală să nu primească un vaccin.


CDC a declarat într-un scurt comunicat publicat la începutul acestei luni că imunitatea naturală și vaccinurile oferă protecție timp de cel puțin șase luni. Nu a spus totuși nimic despre transmiterea virusului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6786 secunde