Studenții umeciști sărbătoresc Ziua Mediului

Miercuri, 27 Mai 2020, 20:28
167
Chiar dacă ne aflăm, încă, în plină pandemie de coronavirus, asta nu înseamnă că instituțiile de învățământ nu pot organiza diferite evenimente. Astfel, Universitatea Maritimă din Constanța va organiza în data de 5 iunie, evenimentul "Cum serbează studenții de la Ingineria și protecția mediului în industrie Ziua Internațională a Mediului". Cu această ocazie, în cadrul evenimentului se va promova implicarea activă a tinerilor studenți și a cadrelor didactice din universitate în acțiuni privind dezvoltarea durabilă a învățământului.

Ca urmare, în acest context, vor avea loc următoarele activități: semnarea declarației "Talloires" pentru promovarea unui învățământ superior sustenabil și înscrierea în Association of University Leaders for a Sustainable Future. În același timp, se urmărește aderarea la United Nations Academic, asociația instituțiilor de învățământ superior care organizează un învățământ sustenabil.

La final, studenții o vor putea urmări, într-un scurt interviu, pe prof. dr. ing. Mariana Panaitescu, care va vorbi despre promovarea politicilor de dezvoltare a programelor de studii în rândul instituțiilor de dezvoltare durabilă a învățământului și practicii de marină (SDIMET). La final, participanții vor putea admira o expoziție a studenților de la programul Ingineria și protecția mediului în industrie cu tematica "Ziua Internațională a Mediului" care va conține picturi, fotografii, filme.


Pagina a fost generata in 0.5935 secunde