Studenții de la "Ovidius" învață cum să-și aleagă cea mai potrivită carieră

191

Articole de la același autor

Pentru oricare dintre noi, alegerea unei cariere reprezintă un moment extrem de important și bineînțeles, trebuie privit din perspectiva implicațiilor pe termen lung. Astfel, studenții Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, coordonați de conf. univ. dr. Raluca Matei și lect. univ. dr. Mihaela Sandu, au participat, în cadrul stagiului de practică, la un workshop cu tema "Recrutare și selecție în mediul militar".

Evenimentul a fost coordonat de psihologul Ionela Manda și expertul în educație fizică Elena Țăranu de la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Constanța.

În cadrul workshop-ului au fost descrise etapele de recrutare, selecție, orientare vocațională specifice mediului militar și activitățile derulate de psihologi în acest domeniu.

"Alegerea unei cariere militare presupune, mai întâi, prezentarea la biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar zonal sau județean de pe raza județului de domiciliu. Acolo, recrutorii vor prezenta planul de școlarizare a instituțiilor militare sau a categoriei de personal vizate, vor asigura asistență în vederea completării dosarului de candidat și vor consilia pentru alegerea unei profesii în domeniul militar. După finalizarea dosarului, următorul pas este planificarea la selecție. Aceasta se realizează în Centrele Zonale de Selecție și Orientare de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța și presupune parcurgerea unor probe de evaluare aptitudinală care dovedesc dacă un candidat este potrivit mediului și cerințelor profesiei militare", a declarat Ionela Manda. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Iunie 2017
Stire din Cultură-Educație : Omagiu poetului Ovidius
Pagina a fost generata in 4.0783 secunde