Stresul îți poate afecta viața – Cum poți scăpa de depresie?

159

Articole recomandate

Stresul îți poate afecta viața – Cum poți scăpa de depresie?



În prezent foarte mulți oameni suferă de depresie, își doresc din cauza tulburărilor de anxietate să recurgă chiar la pensionarea anticipată. Ei trec prin situații stresante care le afectează psihicul și pot dezvolta boli mintale care îi fac să fie uneori în incapacitatea de a-și realiza cum trebuie activitatea. Pot percepe volumul de muncă ca fiind prea mare din cauza faptului că suferă de anxietate și depresie. Nu mai au suficientă energie, nu se odihnesc normal, au sentimentul că nu sunt capabili să se adapteze de fiecare dată la condițiile stresante, și chiar își pierd cheful de viață, motivația și speranța.

Cercetătorii spun că persoanele care suferă de o depresie incipientă își pot accentua boala dacă pleacă în vacanță. Acest studiu a fost realizat de cercetătorii din Germania care au căutat soluții pentru combaterea depresiei. Ei consideră că cei care observă că au primele semene ale unei boli mintale, ar trebui să-și restabilească starea de sănătate prin tratamente adecvate și abia apoi să plece în concediu.

Potrivit lor, oamenii care au un început de depresie se pot simți mai rău dacă se află undeva departe de casă. Ei își pot agrava simptomele, pot avea stări de oboseală, de epuizare, dorința de a dormi multe ore, chiar și în timpul zilei. Mai mult decât atât, starea lor nu le va permite să se bucure de vacanță, astfel zilele petrecute departe vor avea un efect deprimant.

Cititul te protejează de depresie!


 

Mulți oameni caută soluții pentru a se recupera din depresie. Acest lucru este important pentru ei deoarece au familie, serviciu, trebuie să facă față la activitățile zilnice, să ia decizii și hotărâri bune pentru a putea trăi și a avea succes. Specialiștii recomandă oamenilor să încerce pe cât posibil să aibă comportamente sănătoase. Această metodă poate că nu dă rezultate rapide pe termen scurt, dar în timp va produce schimbări neașteptate, pozitive, asupra stării de sănătate. 

O viață echilibrată și un comportament sănătos presupune:

·         Să te bucuri în fiecare zi de timpul tău liber, de exemplu să te plimbi 30 de minute pe jos.

·         Să citești câteva pagini dintr-o carte, indiferent că te afli în tren, avion sau în pat (înainte de culcare). Alege cărți interesante, care te ajută să te simți bine. Aruncă o privire pe Internet pentru a descoperi ,,Cele 7 minuni străvechi ale lumiiˮ sau navighează pe site-uri și blog-uri pentru a afla lucruri noi despre orice alt loc fascinant de pe glob căruia i s-ar potrivi perfect expresia: a opta minune a lumii. Aflând cât mai multe lucruri, vei fi capabil când ești într-un anturaj să strălucești prin cunoștințele tale – lucru ce îți va da mai multă încredere în tine și o stare interioară foarte bună.

·         Dormi cel puțin 7 ore pe noapte. Somnul este un bun remediu pentru orice suferință din organism, ajută la menținerea sănătății mintale.

·         Ține cont de dietă, alege alimente sănătoase care îți oferă energie, îți sporesc sănătatea organismului și a sistemului nervos.






Depresia te face să te gândești la trecut, la lipsuri și la problemele pe care le ai. Dacă mintea ți s-a împovărat trebuie să încerci să te gândești la altceva. Dacă te-a supărat cineva, nu te lăsa afectat de resentimente, concentrează-te pe alt lucru, care este mai folositor și mai constructiv pentru tine.

Mulți oameni au tendința de a analiza neajunsurile și diferite evenimente negative care li s-au întâmplat. Acest obicei nu este deloc în avantajul lor, criticile sau autocriticile pot fi supărătoare și pot accentua depresia și anxietatea. În loc să-și concentreze energia asupra renunțărilor, lipsurilor, problemelor, oamenii trebuie să folosească ceea ce au, să se bucure de o mâncare bună, de o plimbare cu un cățel, de activități care le pot oferi momente plăcute, pentru a scăpa cu ușurință de stările rele, de necazuri, de sentimentele de nesiguranță și panică care îi copleșesc câteodată.

Nu e bine să forțezi evenimentele, să impui o direcție acestora, pentru că poți risca să fii dezamăgit atunci când apar situații neprevăzute. Obișnuiește-te să gândești pozitiv și să-ți trăiești viața zi de zi cât mai frumos.

Pentru a combate depresia este foarte important să ai momente frumoase în fiecare zi. Nu trebuie să treacă nicio zi fără câteva clipe de fericire. Amintește-ți mereu acest lucru și încearcă să faci în așa fel încât să existe bucurie în viața ta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.327 secunde