Stațiunea Mamaia pe întuneric! De ce se produc frecvent pene de curent electric

830
5
Stațiunea Mamaia pe întuneric! De ce  se produc frecvent pene de curent electric - fotofondpenecurent-1438102906.jpg

Articole de la același autor

Mamaia este, la această oră, cea mai aglomerată stațiune de pe litoral. Hotelurile și pensiunile sunt pline până la refuz, restaurantele dau pe afară, iar barurile nu mai prididesc cu răcitul sucurilor și berilor. În toată această nebunie, apar, deseori, pene de curent.

Problema este veche, binecunoscută și furnizorilor de energie electrică. Potrivit acestora, întreruperile frecvente sunt cauzate de supraconsumul de energie în astfel de perioade de vârf. La presiunea agenților economici, Enel a efectuat în ultimii ani numeroase lucrări la rețeaua din stațiune. Au fost modernizate rețelele vechi, depășite de diverse probleme tehnice și s-a investit masiv pentru a aduce rețeaua la un nivel adecvat de funcționare. Cu toate acestea, însă mai apar probleme în zilele foarte călduroase, când stațiunea este foarte aglomerată.

Cea mai recentă avarie s-a produs chiar luni seară, 27 iulie, cu numai zece minute înainte de ora 20, în nordul Mamaiei. Potrivit reprezentanților Enel, avaria a avut loc la o linie de medie tensiune ce alimentează consumatorii din perimetrul Năvodari (tabără), zona de nord Mamaia până la Hotel Olt.

"Manevrele de depistare defect și preluare consumatori din alte surse s-au desfășurat în condiții de siguranță, avaria fiind remediată succesiv, ultimul consumator fiind realimentat cu electricitate la ora 20,23", explică biroul de presă al Enel Distribuție Dobrogea.

Din fericire, pana a fost remediată rapid, înainte ca să apară pagube. Agenții economici nu au fost însă deloc mulțumiți că au fost obligați să le ceară scuze clienților.

"Este inadmisibil ca, după atâția ani, încă să mai avem probleme de genul acesta. Ce să le spunem clienților noștri? Că nu suntem în stare să avem o rețea ca lumea de curent electric? Nouă ni se strică marfa în frigidere, ne pleacă clienții de la mese pentru că nu avem bere rece. Cine ne despăgubește pentru asta? Astfel, când trebuie să plătim, facturile sunt enorme", ne-a spus patronul unei terase din zona Butoaie, din stațiunea Mamaia.

Rețele supraîncărcate

Reprezentanții Enel se apără totuși și spun că deranjamentele individuale sau colective din Mamaia sunt cauzate de suprasarcină, adică depășirea puterii contractate. "Odată ce puterea este depășită, se declanșează sistemele de siguranță și se produce întreruperea", se arată în comunicatul transmis redacției "Cuget Liber".

Practic, în opinia Enel, vina aparține în mare parte abonaților, deoarece puterea contractată prin avizul tehnic de racordare este mai mică decât consumul real. De exemplu, sunt abonați care declară că au două aparate de aer condiționat și folosesc, de fapt, patru, sau două frigidere și utilizează cinci. Acest fapt conduce la declanșarea frecventă a siguranțelor consumatorilor, care sunt subdimensionate și nu fac față consumului efectiv de energie electrică. 

Comentează știrea

jiji
29 iulie 2015
behehhe

machidonii au contract pentru o anumita limita de putere....ca la un apartament de bloc...pentru care platesc un tarif mic....ei de fapt au 10frigidere si 10AC ce depaseste acea limita costa in plus, ai alt pret /kw....practic platesti dublu...deci nu le convine... unde ati vazut voi machidoni sa fie corecti?

stelu
29 iulie 2015

> Oportunitate pentru >> oricine! Aceasta >> > oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe >> de >> > profesionisti >> > inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va >> rotunji >> > veniturile! Va >> > asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum, din >> prima >> > luna, in >> > ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai >> multe >> > informatii la >> > adresa mea de email: [email protected]

Generatorul
29 iulie 2015
retea

Un afacerist care are pretentii va avea mereu la indemana un grup generator , UPS-uri , etc. pentru astfel de cazuri. Nicaieri in lume reteaua nu functioneaza 100% tot anul, dar lacomia este mare!

Răspuns la: behehhe
Adăugat de : jiji, 29 iulie 2015
machidonii au contract pentru o anumita limita de putere....ca la un apartament de bloc...pentru care platesc un tarif mic....ei de fapt au...
Stere
7 august 2015
Unde ai vazut tu cipan corect?

Hot, arivist, mincinos, libidinos, zgarcit, degenerat, cam astea-s atributele cipanilor.

Daniela
12 august 2015
Cautam colaboratori

Cautam colaboratori pentru publicare anunturii Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati Cerinte:necesar calculator -conexiune internet -rabdare -cunostinte minime PC -seriozitate -perseverenta -atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Important:nu cereti detalii pe facebook. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt. infor****** trimiteti textul ,,info" la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate.In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5957 secunde