Stație GPL amendată cu 50.000 lei pentru că încărca butelii de aragaz

5720
1
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Constanța a demarat, ieri, o acțiune de control la un agent economic care comercializa butelii de aragaz. Comisarii aflaseră că operatorul respectiv umplea butelii de aragaz de la stațiile GPL, lucru interzis de lege. De altfel, și pe stația GPL era un afiș pe care era scris "GPL numai pentru uz AUTO".
Astfel, Bogdan Dima Gavrilă, comisarul-șef al CRPC, a trimis un angajat cu o butelie la STAR 2000 de pe b-dul Aurel Vlaicu, colț cu strada Vârful cu Dor, pentru a vedea dacă îi încarcă butelia de la pompa GPL. "Am venit cu butelia, mi-a încărcat-o de la pompa GPL, după care i-am dat 20 lei și am așteptat să-mi aducă bonul de casă, fără a se mai întoarce vreun angajat", a declarat Marius Ionuț Munteanu, cu ajutorul căruia a fost făcut flagrantul.
Imediat au intervenit comisarii CRPC Constanța și, deși au cerut lămuriri cu privire la ilegalitatea practicată, angajații au spus că nu știu nimic, că nu este administratorul și că ei doar își fac treaba.
Bogdan Dima Gavrilă a întocmit o invitație agentului economic STAR 2000 și i-a aplicat amenda maximă, de 50.000 lei. De precizat că unitatea avea și butelii la vânzare, la prețul de 39 de lei, același tip ca aceea încărcată de la stația GPL.
Oamenii preferă să încarce buteliile de la stațiile GPL, întrucât prețul este mai mic cu aproape 50%, însă nu se gândesc că le este pusă viața în pericol atunci când așteaptă lângă pompă. Nu se gândesc că butelia poate să scape gaze, că se află într-o benzinărie, că se poate produce un dezastru. Pe ei îi interesează doar să plătească 20 lei în loc de 39 lei, cât este prețul unei butelii la schimb.

Comentează știrea

doru marian
21 noiembrie 2012
gpl

legea a fost facuta pentru marile companii petroliere , si nu pt cetatenii romaniei : CIND TE DUCI CU MASINA LA STATIA DE GPL Nu se gândesc că butelia poate să scape gaze, că se află într-o benzinărie, că se poate produce un dezastru. Pe ei îi interesează sa alimenteze . DACA TI CU HOTII DATI DEMISIA . vb in calitate de cetatean care sa saturat sa fie sclav in tara lui , si nu ca tine care iei un pix si o foaie si scri ce ati bese mintea . cu stima

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7716 secunde