Spitalul Universitar, despre bacilul piocianic: "Posibilitatea de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nulă"

97
Spitalul Universitar, despre bacilul piocianic:

Articole recomandate

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) informează că o probă pozitivă la bacilul piocianic a fost recoltată în dimineața zilei de 20 august dintr-un filtru de apă sterilă aflat în spălătorul de la sala de ginecologie, dar că posibilitatea de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nulă și că sala respectivă este deocamdată închisă.

"Proba pozitivă la bacilul piocianic a fost recoltată în dimineața zilei de 20 august dintr-un filtru de apă sterilă aflat în spălătorul de la sala de ginecologie. Toate filtrele din zonă, manipulate exclusiv de personalul medical mediu, nu au fost folosite deloc cu cinci zile înainte să se recolteze probele, respectiv între 15-19 august. Sala respectivă este utilizată pentru intervenții cronice, exclus cele din obstetrică. Așadar, orice posibilitate de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nulă", se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al SUUB.

Conform aceleiași surse, bacteria respectivă se dezvoltă în apă stătută, iar nefolosirea instalațiilor implică "asemenea riscuri". Reprezentanții spitalului au precizat că tocmai din acest motiv se efectuează controale "în permanență, iar o eventuală descoperire duce la măsuri severe de decontaminare" până când probele vor ieși negative. Sala respectivă este deocamdată închisă.

"Întrucât în context au apărut precizări legate de controlul Ministerului Sănătății, menționăm că acesta s-a încheiat înainte de 14 august și a fost efectuat la cererea managementului SUUB. Se vor analiza cu certitudine și condițiile în care a apărut acest incident numai la unul dintre filtre, deși erau două, iar dacă se vor identifica neconformități sau abateri de la normele procedurale cu privire la manipularea acestora, toți cei implicați vor fi sancționați conform reglementărilor în vigoare. De îndată ce vor apărea rezultatele, le vom prezenta și discuta într-o conferință de presă", se arată în comunicat.

SUUB menționează că Departamentul de Prevenire și Control Infecții Nosocomiale colectează "în permanență probe din toate ariile terapeutice", conform normelor sanitare interne și internaționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5329 secunde