Spitalul Mangalia suplimentează numărul de paturi pentru pacienţii cu Covid

432
Spitalul Mangalia suplimentează numărul de paturi pentru pacienţii cu Covid - covidmangalia2-1632504709.jpg

Articole de la același autor

Din cauza creşterii constante a cazurilor de Covid-19 din ultima perioadă, Spitalul Municipal Mangalia a decis să suplimenteze numărul de paturi alocate pacienţilor diagnosticaţi cu Sars- Cov- 2, începând de luni, 27 septembrie. Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, atât pentru spitalul din Mangalia, cât şi pentru alte instituţii similare, din judeţ. Astfel, unitatea medicală din sudul judeţului Constanţa este pregătită cu 55 de paturi alocate pacienţilor Covid, care nu au nevoie de Terapie Intensivă şi nouă paturi ATI, pentru cei cu forme grave. Restul pacienţilor, care suferă de diferite afecţiuni, vor fi trataţi de medici ai spitalului, în regim de spitalizare continuă sau de zi, în funcţie de specificul bolii.

„Întrucât incidenţa numărul de cazuri la nivelul judeţului este în continuă creştere, ne aşteptăm ca în perioada următoare să avem din ce în ce mai mulţi pacienţi Covid. Noi suntem pregătiţi cu materiale sanitare şi echipamente medicale pentru a trata toţi pacienţii care vin la spitalul nostru”, a precizat managerul spitalului, Alina Dan.

Reprezentanţii unităţii sanitare spun că modulul de triaj va fi mutat din locul cunoscut, însă tot în faţa Pavilionului B, întrucât, în luna octombrie, vor începe lucrările de construcţie a Ambulatoriului de specialitate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5358 secunde