Spitalul Județean a primit fonduri pentru construirea rampelor pentru persoanele cu dizabilități

234
Spitalul Județean a primit fonduri pentru construirea rampelor pentru persoanele cu dizabilități - 44e67a303e887000a5489eeece7f6d14.jpg
Legislația impune, pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități în instituțiile publice, realizarea unor rampe. După șapte ani de la emiterea legii, persoanele țintuite în scaune rulante încă mai întâmpină dificultăți.
La Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, cea mai mare unitate sanitară din județul nostru, există o singură astfel de rampă de acces, situată în vecinătatea scărilor care duc spre birourile conducerii. Rampa este însă rareori folosită, și numai de către angajații instituției, pentru probleme administrative. În schimb, persoanele cu dizabilități intră în spital prin Unitatea de Primiri Urgențe, singura intrare unde nu sunt trepte.
Nu este la fel de ușor pentru părinții care au copii imobilizați în scaune rulante, pentru că accesul în Urgențe Pediatrie nu se face la fel de facil, ei trebuind să ducă micuții pe brațe până la cabinetele specialiștilor.
Dr. Ion Niculescu, managerul SCJU Constanța, susține că proiectul de reabilitate a unității prevede, pentru anul în curs, și construirea unor rampe de acces: "Am primit 250.000 de lei de la Ministerul Sănătății, care sunt destinați special pentru realizarea rampelor de acces". Potrivit managerului, vor fi construite cinci astfel de rampe: în dreptul Urgenței Pediatrie, la intrarea în Policlinica 1, la Centrul de Hemodializă, care urmează să fie inaugurat, după ce a fost reabilitat în întregime, cât și la intrarea în Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, aflată în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.
Deși fondurile au fost repartizate încă din martie, lucrările nu au demarat încă. Dr. Ion Niculescu este însă convins că rampele vor fi realizate până la sfârșitul anului, pentru că "se construiesc repede".
De asemenea, SCJU Constanța a primit fonduri și pentru reabilitarea lifturilor. "Ministerul ne-a repartizat 1,6 milioane de lei pentru cele 16 lifturi ale spitalului. Nu vom înlocui ascensoarele, ci doar sistemele de siguranță ale acestora", ne-a spus dr. Niculescu. Nici în această privință nu au fost demarate lucrări, pe același principiu că este vreme suficientă până la finele anului. Trebuie menționat că, dacă nu sunt utilizați până la sfârșitul lui 2009, banii sunt returnați ministerului de resort.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Vineri, 19 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.7281 secunde