Spitalul de Urgență geme de bolnavi. "Ce mă interesează pe mine că altul a ajuns cu Ambulanța?"

300
Spitalul de Urgență geme de bolnavi.

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Constanța geme de bolnavi, iar mulți dintre ei și-o fac cu mâna lor, prin faptul că ignoră recomandările medicilor. În fiecare zi, mai ales după orele amiezii, unitatea sanitară este luată cu asalt, atât de localnici, cât și de turiștii care vor să aibă o piele cât mai ciocolatie. Cu toate acestea, de multe ori, tot ei sunt cei care comentează și sunt nemulțimiți că nu au prioritate la consultul medical.


Dacă ajungi la SCJU la primele ore ale dimineții, ai șansa de a intra, relativ repede, la medic. Problemele apar după ce oamenii "topiți" de mare și soare își iau porția de bronz și încep să se simtă rău. 


Potrivit medicilor urgentiști, nu există zi în care să nu aibă de-a face cu bolnavi care acuză dureri de cap, stări de greață și vomă, de multe ori, acestea datorându-se expunerii exagerate la soare. 


Mai grav este că unii adulți nu își țin copiii la umbră și le dau de mâncare orice, numai pentru a mai sta încă un ceas, două, în plus, pe plajă. Întrebată dacă cei mici sunt diagnosticați și cu toxiinfecții alimentare, dr. Vasilica Brăgădereanu, medic specialist UPU ne-a confirmat acest lucru, spunând că micuților li se dă de mâncare orice, fără a se ține cont de nimic. Acesta este și motivul pentru care toată lumea ar trebuie să fie atentă la ce cumpără de pe litoral, pentru că un aliment deteriorat sau păstrat în condiții improprii poate cauza o sumedenie de probleme.


Desigur, și la adulți situația este la fel, doar că aici, pacienții comentează, chiar dacă sunt conștienți că acolo există, deseori, bolnavi în stare critică, a căror viață se află în pericol. Ei se plâng de timpii mari de așteptare, până când ajung să fie preluați, efectiv, de un medic. 


"Am ajuns la ora 11.30 și am fost consultat abia trei ore mai târziu. Ce mă interesează pe mine că altul a ajuns cu Ambulanța după mine? Să își respecte rândul! Având în vedere faptul că ne aflăm în plin sezon estival, de ce nu li se suplimentează personalul? Nu este normal să aștepți pe holurile unui spital atât de mult timp", ne-a declarat I.P., un turist. 
Așa că, fiți atenți cât stați pe plajă, ce mâncați, pentru că vă puteți alege nu doar cu arsuri pe corp, dar starea de sănătate vi se poate agrava mult mai tare. Tocmai de aceea, medicii recomandă limitarea expunerii la soare, dar și folosirea cremelor cu factor de protecție solară și hidratarea, însă nu cu băuturi alcoolice.


"Sunt persoane care nu înțeleg că hidratarea trebuie făcută doar cu apă, ceaiuri și sucuri. Alcoolul trebuie eliminat, neapărat, pentru că poate complica anumite afecțiuni și poate deteriora funcțiile corpului", ne-a declarat dr. Aurelia Cosma, medic de familie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5182 secunde