Spitalul de Boli Infecțioase a primit un nou aparat pentru diagnosticarea Covid-19

241
Spitalul de Boli Infecțioase a primit un nou aparat pentru diagnosticarea Covid-19 - aparat-1585682701.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru locuitorii de la malul mării. Săptămâna aceasta, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța a primit un nou echipament pentru efectuarea testelor de precizie Covid-19, aparatul de tip Real Time PCR, împrumut de la Cluj.

Precizăm că acesta este cel de-al treilea aparat de acest tip, a declarat prefectul județului Constanța, George Niculescu.

"Chiar dacă ne despart peste 650 de kilometri, distanța nu este atât de mare atunci când vrei să ajuți și țin să mulțumesc celor de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, care au trimis un aparat Real Time PCR în Constanța", a precizat prefectul.



Potrivit acestuia, aparatul respectiv a fost împrumutat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, pentru o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de extindere a acestui termen, dacă situația o va impune.
În prezent, unitatea sanitară dispune de trei astfel de echipamente de testare, având capacitatea de a procesa zilnic circa 100 de analize pentru diagnosticarea noului coronavirus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8253 secunde