SPIT. Zeci de mii de constănțeni, datori la bugetul local

204
2
SPIT. Zeci de mii de constănțeni, datori la bugetul local - spittaxeimpoziteghiseu6-1478266402.jpg

Articole de la același autor

În evidențele Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța figurau, pe 30 septembrie, la termenul scadent pentru plata taxelor și impozitelor locale, figurau aproximativ 28.000 de restanțieri persoane fizice și 4.700 de restanțieri persoane juridice.

"Având în vedere că, la ultima transmitere de somații, doar 30 la sută dintre contribuabilii vizați au confirmat primirea scrisorilor recomandate, ne-au determinat să recurgem la transmiteri simple, tocmai pentru a le aduce la cunoștință cuantumul creanțelor datorate, cu toate că, au fost identificați de firma de curierat, au fost avizați și reavizați, însă din diverse motive nu s-au deplasat la sediul acesteia pentru a le ridica. Din păcate, bunăvoința noastră a fost reclamată în câteva rânduri pe motiv că data emiterii somației era cu mult în urmă și anume cu aproximativ două luni față de data primirii. Drept urmare, ținem să explicăm acest aspect în mod public, pentru că, deși îndeplinită procedura de comunicare, Serviciul Public de Impozite și Taxe a făcut posibilă și transmiterea fizică a somațiilor neridicate de contribuabili", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Potrivit acesteia, pentru finalul acestui an conducerea SPIT intenționează să abordeze o procedură de executare mai rapidă și speră, mai eficientă. "Pentru debitorii care nu achită sumele datorate și scadente la 30 septembrie 2016, vom recurge la transmiterea de somații cu o singură avizare și vom proceda concomitent la instituirea de sechestre pe bunuri și popriri pe venituri", mai adaugă șeful SPIT Constanța.

Comentează știrea

Radu M
4 noiembrie 2016
Impozite

Impozitare-case, vile si balcoane-parter care sunt ilegal pe teren de stat, garaje fantoma!

Radu M
4 noiembrie 2016
Impozite

Ar trebui amendati cei care au balcoane-parter, case extinse pe terenul statului si garajele haotice apoi demolate!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Social : Cutremur, seara trecută, în Vrancea
Pagina a fost generata in 1.4327 secunde