SPIT. Se modifică taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice și taxa pentru spații verzi

328
SPIT. Se modifică taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice și taxa pentru spații verzi - spit13461577371367918914-1369829669.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii că, în urma aprobării Hotărârii nr. 82/2013 privind modificarea și completarea HCL nr. 330/ 2012 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2013, au survenit modificări privind taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice și taxa pentru spații verzi.

Taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice s-a modificat prin schimbarea modului de calcul și prin completarea categoriei de contribuabili.

În Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță taxa este în cuantum de 0,3 lei/mp sau fracție de mp din suprafața utilă deținută și este datorată de către toți operatorii economici, indiferent de activitatea desfășurată, inclusiv cei care dețin de unități de cazare. Declarația de impunere se depune până la data de 1 iulie 2013, dată la care devine scadentă și obligația de plată.

În municipiul Constanța a fost adăugată categoria de contribuabili care dețin spații de cazare și anume hoteluri, moteluri, hanuri turistice etc. Declarația de impunere, la care se vor anexa documente justificative, se depune până la data de 1 iulie 2013, iar obligația de plată devine scadentă la data de 30 septembrie 2013.

Taxa pentru irigații spații verzi s-a modificat prin redenumirea sa în "taxa pentru spații verzi", precum și prin completarea categoriei de contribuabili. Taxa se încasează de la toți contribuabilii care desfășoară activități economice, inclusiv cei care dețin spații de locuit în Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță.

Atât în cazul spațiilor de locuit, cât și în cazul spațiilor destinate activităților economice, declarația de impunere se va depune la dobândirea spațiului, respectiv până la data de 1 iulie 2013, dată la care devine scadentă și obligația de plată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7171 secunde