SPIT reacționează: impozitele în Palazu Mare sunt mai mici decât cele din centrul Constanței

1080
7
SPIT reacționează: impozitele  în Palazu Mare sunt mai mici  decât cele din centrul Constanței - spitpalazu-1454951780.jpg

Articole de la același autor

r Taxele mai mici nu justifică, totuși, lipsa de interes al autorităților locale pentru această zonă

După ce locuitorii cartierului Palazu Mare s-au plâns că plătesc impozite la fel de mari ca și în centrul Constanței, deși nu au nici trotuare, nici asfalt pe străzi, conducerea Serviciului Public de Impo-zite și Taxe Constanța spune că impozitele sunt considerabil mai mici.

Printr-un comunicat transmis redacției, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința constănțenilor că im-pozitul pe clădiri, respectiv pe teren se stabilește în funcție de zona de amplasare a bunului imobil. "Zonarea în cadrul localității se face având în vedere poziția terenului față de centrul localității, de existența rețelelor edilitare, cum ar fi instalații de apă, canalizare, electrice și încălzire, precum și de alte elemente specifice fiecărei unități administrativ-teritoriale", explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.

Astfel, stabilirea impozitului pentru un imobil situat în cartierul Palazu Mare (zona C) se diferențiază de centrului municipiului Constanța (zona A), prin mai multe elemente de calcul. Este vorba despre valoarea de impozitare pe metru pătrat aplicată imobilului situat în zona C. Aceasta este cu 20 la sută mai mică decât cea aplicată imobilului situat în zona A, coeficientul de rang și zonă care se aplică este de 2,3 în zona C, față de 2,5 în zona A și valoarea pe hectar în zona C este în cuantum de 4.447 lei pe hectar, față de 10.316 lei pe hectar în zona A.

"Având în vedere aceste aspecte, impozitul stabilit pentru un imobil compus din: casă de cărămidă, cu toate rețelele edilitare, având suprafața construit desfășurată de 100 mp și teren în suprafață de 500 mp situat în centrul Constanței, față de unul similar, dar situat în cartierul Palazu Mare este cu 54 la sută mai mic", mai spune șeful SPIT. Astfel, dacă pentru o casă în zona A impozitul pe clădiri este de 240 lei, în Palazu Mare, aceeași casă este impozitată cu 184 lei, adică cu 23 la sută mai puțin. Pentru terenul de 500 de metri pătrați se plătește un impozit de 516 lei în zona A și de 222 lei în zona C, adică cu 57 la sută mai puțin. În total, proprietarul din centrul Constanței va plăti 756 lei, iar cel din Palazu Mare va plăti 406 lei, adică mai mult de jumătate.

Deși firească reacția SPIT, faptul că pe hârtie constănțenii din Palazu Mare plătesc un impozit mai mici nu justifică lipsa de condiții și de civilizație în care sunt nevoiți să trăiască din cauza dezinteresului autorităților locale. Chiar și așa, impozitele sunt mult prea mari pentru ulițele unde își rup încălțările și își distrug mașinile.

Comentează știrea

Citoyen
9 februarie 2016
Palazul Mare

Daca locuitorii din Palazul Mare vor sa schimbe ceva o pot face legal prin : 1.Se mobilizeaza si fac plangere penala impotriva administratiei locale( sa-i ia DNA-ul la intrebari pe alesii locali unde au disparut banii din taxe si impozite) ,sau cel mai simplu,2,o petie si un referendum in care sa ceara iesirea de sub tutela orasului C-ta, sa revina la stadiul de comuna,cu administratie proprie(primar,consilieri etc) PS.Cu articole scrise prin presa sau reportaje tv nu merge in Romania ,zeama chioara,ptr ca cei care ne conduc sunt prea nesimtiti.Doar prin actiuni de forta (gen anchete DNA) mai poti schimba ceva in bine in tara asta.

vasi
9 februarie 2016
nesimtirea SPIT

Spit o institutie nereformata, cu functionari incapabili

Pintea
9 februarie 2016
Un cartier uitat de autoritati

Doamna directoare nu spune si faptul ca in oras majoritatea proprietatilor au cel mult de 150-200 mp. In Palazu Mare majoritatea proprietatilor sunt peste 500 mp .Practic un locuitor din Palazu Mare plateste mai mult decat unul din Constanta.Acelasi lucru ar pati si locuitorii din Valu sau Cumpana ,daca ar accepta sa fie anexati de Constanta ,cum a patit Palazu ,impozitele ar creste de 10 ori deoarece si acolo proprietatile sunt mari .Mai ales ca din acest an platim impozit si pe terenul de sub casa .Autoritatile discrimineaza acest cartier.Este singura zona a municipiului care nu are legatura directa ratc cu centrul orasului .Autobuzul 3 are cap de linie la marginea municipiului.Un locuitor din Palazu care lucreaza in port trebuie sa cumpere un abonament pe 2 linii sau sa composteze 4 bilete /zi pentru a ajunge la munca.Pentru grupul de containere din Stefanita Voda unde traiesc asistatii sociali, care nu platesc impozite ,s-a prelungit traseul 44 ,dar pentru locuitorii bun-platnici din Palazu autoritatile nu vor sa dea o solutie corecta .Le dau eu solutia -comasarea liniei 3 cu 42 -de la Ciresica prin strada Dispensarului -bd Aurel Vlaicu- Bd Tomis -Palazu Mare -fara investitii suplimentare -autobuzele existente pe liniile 3 si 42 ar fi suficiente pentru acest traseu.Ar fi o linie utila si pentru locuitorii din din cartierul Tomis Plus.

Pintea
9 februarie 2016
completare

Linia comasata 3-42 va trebui sa aiba cap de linie la dispeceratul de la Poarta 1 .Argumente: a) Va creste frecventa autobuzelor ( prin comasarea liniei 2-43 ,linia 2 nu mai merge la Poarta 1); b) Toate cartierele Tomis vor avea o legatura directa cu Poarta 1 .c) Se va rezolva problema cap linie traseu 3-42 .

Nicu
9 februarie 2016
Nu ne intereseaza

punctul de vedere a celor de la SPIT , vrem conditii UMANE!

Palazu
9 februarie 2016
sa fii prea prost sa te muti

in Palazu unde colcaie de discriminati, pe ulitele alea noroioase. Poti sa ai si 2000mp, n-ai access ca toti au furat din ulita si si-au tras gardurile cu 1-2-3m mai in fata.

PhyllisTED
23 februarie 2017
aj8tz124

wh0cd406656 Viagra

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8103 secunde