SPIT. Noi prevederi noi privind scutirea de la plata impozitelor și taxelor locale

240
SPIT. Noi prevederi noi privind scutirea de la plata impozitelor și taxelor locale - taxe1522422057-1529310731.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 20 iunie 2018, se extind categoriile de contribuabili care beneficiază de scutirea impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport.


Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța (SPIT), modificările se fac în conformitate cu prevederile Legii nr. 111/16.05.2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.


Astfel, vor beneficia de scutire de la plata impozitului/taxei pe clădirea folosită ca domiciliu în proprietate sau în coproprietate, terenul aferent clădirii și de la plata impozitului unui mijloc de transport (în condițiile legii) și reprezentanții legali ai persoanelor cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate. 


Aceștia au dreptul la scutire doar pe perioada în care acordă îngrijire, supraveghere și întreținere, nu doar reprezentanții legali ai minorilor, cum prevedea vechea reglementare.


Scutirea de la plata impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport pentru persoanele cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai acestora, se operează cu data de 1 a lunii următoare celei în care contribuabilul depune documente justificative în acest sens.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0665 secunde