SPIT. Doar azi se mai poată plăti fără penalizări impozitul pe spectacole

103
SPIT. Doar azi se mai poată plăti fără penalizări impozitul pe spectacole - spittaxeimpozite91366885638-1379323803.jpg

Articole de la același autor

Astăzi este ultima zi când persoanele fizice sau juridice care organizează manifestări artistice, competiții sportive sau orice altă activitate distractivă, cu caracter permanent sau ocazional mai pot să achite fără penalizări impozitul pe spectacole.




Acest tip de impozit se plătește lunar, până la data de 15, inclusiv, a lunii următoare celei în care se organizează spectacolul, organizatorii având obligația ca până la aceeași dată să depună și formularul privind "Declarație / decont de impunere privind activitățile artistice și distractive de videotecă / discotecă" sau "Decont lunar pentru stabilirea impozitului pe spectacole", la care se vor anexa, cartea de identitate a delegatului / împuternicitului în original și copie și delegația / împuternicirea în original și copie. 


Impozitul pe spectacole se calculează prin aplicarea cotei de impozit la suma încasată din vânzarea biletelor de intrare sau a abonamentelor, iar pentru activitățile artistice și distractive care au loc într-o videotecă sau discotecă, în funcție de suprafața incintei în care se desfășoară activitatea. Acest impozit nu se aplică spectacolelor organizate în scopuri umanitare. Depunerea peste termen, nedepunerea declarațiilor, precum și încălcarea normelor tehnice privind tipărirea, înregistrarea, vânzarea, evidența și gestionarea, după caz, a abonamentelor și a biletelor de intrare la spectacole se sancționează cu amendă contravențională. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 8.513 secunde