€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Spectacol dedicat Rusaliilor și Sânzienelor

Ştire online publicată Marţi, 11 Iunie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Joi, 13 iunie, începând cu ora 18.00, sunteți așteptați la spectacolul folcloric „Sărbători populare dobrogene”, care va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Cu această ocazie, pe scenă vor urca următorii soliști: Constantin Enceanu, Mioara Velicu, Marius Brutaru, Elena Plătica, Ionuț Cocoș, dar și Ansamblul Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene”. Scopul său principal este acela de a valorifica și promova atât diversitatea folclorului dobrogean, cât și a celui din toate zonele etnofolclorice ale țării. 


Condusă de prof. dr. Cristian Obrejan, orchestra este alcătuită din 20 de membri profesioniști și cuprinde o bogată paletă de instrumente populare tradiționale, precum: nai, țambal, ocarină, caval, fluier etc. 


„Repertoriul coregrafic se îmbină armonios cu cel muzical și cuprinde melodii și jocuri populare din diverse zone etnofolclorice ale țării: Dobrogea, Oaș, Muntenia, Moldova, Oltenia, Sibiu toate prezentate în costume specifice. Deși este un ansamblu înființat relativ recent, a avut privilegiul de a colabora cu nume de marcă ale cântecului popular românesc, precum Elisabeta Turcu Juverdeanu, Petrică Mâțu Stoian, Maria Dragimiroiu, Nineta Popa și mulți alții. Spectacolul este dedicat Rusaliilor și Sânzienelor”, au precizat reprezentanții Centrului „Burada”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7402 secunde