Spațiile verzi din Constanța sunt înfrumusețate și reamenajate

252

Articole recomandate

În paralel cu lucrările de modernizare a covorului asfaltic și a trotuarelor de pe bulevardul Mamaia, primăria muncipiului Constanța, prin Serviciul Gestionare Spații Verzi continuă montarea rulourilor de gazon pe fâșia de pământ care desparte cele două sensuri de circulație. 


Este vorba despre o lucrare complexă pentru care mai întâi a fost așternut un strat de pământ vegetal, a fost nivelat, a fost turnat un strat fin de nisip pentru drenajul solului și apoi au fost montate rulourile naturale de gazon ce vor fi întreținute permanent de un sistem de irigații modern.


Având în vedere că astăzi au fost finalizate lucrările pe tronsonul I.G. Duca - Ștefan Mihăileanu, montarea rulourilor de gazon va continua săptămâna viitoare pe bulevardul Mamaia, până la intersecția cu strada Mihai Viteazu. Astăzi a fost pregătit solul, iar apoi verdeața naturală va fi amenajată și pe această porțiune de bulevard.


Pentru înfrumusețarea spațiilor verzi din Municipiul Constanța, serviciul responsabil va lucra săptămâna viitoare și la umplerea cu pământ vegetal a casetelor amenajate în jurul copacilor pe bulevardul Tomis, între Capitol și Spitalul Județean Clinic de Urgență Constanța, urmând ca în scurt timp suprafețele să fie gazonate. 


Totodată, se continuă lucrările de toaletare a arborilor, aerisirea coroanelor și curățarea vegetației în exces de pe taluzul dinspre plajele din Constanța. În plus, arbuștii care crescuseră necontrolat sunt modelați, iar lăstarii tăiați. De asemenea, se cosește iarba, iar angajații societății de salubrizare, împreună cu beneficiarii venitului minim garantat și cei care prestează muncă în folosul comunității, igienizează întreaga zonă. Lucrările continuă pentru curățarea întregului taluz.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8142 secunde