Spaţiile verzi din Constanţa şi Mamaia, stropite cu ajutorul unui avion utilitar

1311
Spaţiile verzi din Constanţa şi Mamaia, stropite cu ajutorul unui avion utilitar - constanta-1624877798.jpg
Autorităţile locale din Constanţa au intensificat acţiunile de dezinsecție în municipiu, prin stropirea substanţelor chimice de la înălţime, cu ajutorul unui avion utilitar. Marţi, 29 iunie, la primele ore ale dimineţii se vor efectua tratamente aviochimice pe toate zonele şi spaţiile verzi din oraş şi din staţiunea Mamaia.

„De la începutul primăverii, societatea contractată pentru asigurarea dezinsecției și deratizării a acționat în fiecare zi în care vremea a permis, însă ploile numeroase au favorizat înmulțirea mult mai rapidă a insectelor. Suprafaţa tratată va fi de aproximativ 600 hectare, iar substanţa folosită se numeşte K`Othrine EC 84, fiind avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti. Aceasta are o sferă largă de acţiune, fiind destinată combaterii insectelor care produc disconfort, cum ar fi ţânţari, muşte, gândaci, furnici etc.. Nu este toxică pentru populație, nu murdărește, nu pătează și nu lasă urme vizibile de produs. Este o substanță biodegradabilă - nu se acumulează în mediul înconjurător”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Potrivit acesteia, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare, pentru familiile de albine și viermi de mătase, pentru evitarea contactului cu insecticidele.

„Desfăşurarea tratamentelor aviochimice se va decala corespunzător în funcţie de condiţiile meteorologice favorabile acestor lucrări. Pentru că activitatea de dezinsecție trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public, cât și privat al orașului, facem apel la cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietățile pe care le dețin, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității”, mai transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9281 secunde