Mai multe ştiri online:

Spaniolii vor români pentru munca la câmp. Câți bani se pot câștiga

Ştire online publicată Luni, 20 Noiembrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Pentru că nu au personal suficient care să le culeagă căpșunile sau să muncească pe câmp, spaniolii le oferă constănțenilor interesați 800 de locuri de muncă (400 de femei și 200 de cupluri).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Adelina Vlad, pentru munca sezonieră în agricultură nu sunt acceptate decât persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, cărora nu li se cere să aibă experiență.

Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, iar data estimată de angajare este 15 februarie 2018. În ceea ce privește timpul de lucru, acesta este de 6,5 ore pe zi/39 ore pe săptămână, împărțite în șase zile, ziua a șaptea fiind considerată zi de odihnă și este posibil să nu coincidă neapărat cu duminica.

Șomerii trebuie să știe că salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la fiecare două săptămâni, prin transfer bancar. Contribuțiile datorate sunt de 2% impozit pe venit și 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator, iar muncitorul trebuie să plătească 1,6 euro pe zi pentru cheltuieli. Precizăm că angajatul își plătește singur primul transport de venire, iar firma plătește întoarcerea, cu condiția ca muncitorul să folosească mijlocul de transport oferit de firmă.

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conține următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul AJOFM), copie act identitate și o adeverință medicală pe care să scrie „apt pentru muncă”.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul dintre aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul AJOFM Constanța, strada Lacului nr.14. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7712 secunde