Sorina Pintea, despre problema medicamentelor din România

153
Sorina Pintea, despre problema medicamentelor din România - sorinapinteainquamgeorgecalin640-1559735425.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că dorește introducerea pe lista medicamentelor compensate și gratuite de molecule inovative, dar, în același timp, România nu își permite ca medicamentele generice care sunt ieftine să dispară de pe piață, scrie Agerpres.



"De anul trecut s-au făcut pași concreți, dorim să creștem lista medicamentelor compensate. Dorim să introducem medicamente inovative, dar nu ne permitem să dispară medicamente generice care sunt ieftine. Până nu ajungem la acel echilibru, vom fi limitați", a spus Pintea, la dezbaterea cu tema "Prevenția în Sănătate. De la deziderat la fapte", organizată de DC Media Group.

Ministrul consideră că unele medicamente aflate de mulți ani pe lista de compensate și gratuite sunt depășite, însă propunerea de scoatere a acestora ar trebui să vină de la comisiile de specialitate.

"De câți ani nu s-a mai făcut curățenie în lista compensatelor? Introducem noi molecule, dar cele vechi sunt de la Ginkgo Biloba. Și tot de la comisiile de specialitate aștept răspunsuri, eu nu sunt medic", a explicat Sorina Pintea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4814 secunde