Şomerii, obligaţi să participe la serviciile de mediere

Duminică, 16 Mai 2021, 08:45
559
Medierea muncii este activitatea prin care se realizează punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea stabilirii de raporturi de muncă sau de serviciu. La nivel local, aceste servicii de mediere pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă se acordă gratuit de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa. Acestea constau în informaţii privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare a acestora prin publicarea şi afişarea locurilor de muncă.

În vederea realizării măsurilor pentru stimularea ocupării forţei de muncă, AJOFM are obligaţia de a întocmi, pentru fiecare persoană în căutarea unui loc de muncă, planul individual de mediere. Pentru şomerii care beneficiază de indemnizaţii de şomaj, participarea la serviciile de mediere, la solicitarea agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistraţi, este obligatorie.

Şomerii care nu beneficiază de indemnizaţii de şomaj trebuie să depună o cerere la agenţie pentru a fi luaţi în evidenţă, în vederea medierii şi, în cazul neîncadrării în muncă, să reînnoiască cererea la şase luni. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2606 secunde