Şomerii, obligaţi să participe la serviciile de mediere

629
Şomerii, obligaţi să participe la serviciile de mediere - somerioor-1620840002.jpg

Articole de la același autor

Medierea muncii este activitatea prin care se realizează punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea stabilirii de raporturi de muncă sau de serviciu. La nivel local, aceste servicii de mediere pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă se acordă gratuit de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa. Acestea constau în informaţii privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare a acestora prin publicarea şi afişarea locurilor de muncă.

În vederea realizării măsurilor pentru stimularea ocupării forţei de muncă, AJOFM are obligaţia de a întocmi, pentru fiecare persoană în căutarea unui loc de muncă, planul individual de mediere. Pentru şomerii care beneficiază de indemnizaţii de şomaj, participarea la serviciile de mediere, la solicitarea agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistraţi, este obligatorie.

Şomerii care nu beneficiază de indemnizaţii de şomaj trebuie să depună o cerere la agenţie pentru a fi luaţi în evidenţă, în vederea medierii şi, în cazul neîncadrării în muncă, să reînnoiască cererea la şase luni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4381 secunde