Șomerii constănțeni pot învăța meserii noi pe bani europeni

702
2
Șomerii constănțeni pot învăța meserii noi pe bani europeni - bursalocurilordemunca-1350665724.jpg
Peste 250 de constănțeni fără un job au avut ocazia, în ultimele luni, să se califice gratuit într-o meserie cu căutare pe piața muncii. Ei au urmat cursuri în patru domenii de activitate, au primit consiliere profesională, au fost învățați cum să-și construiască un CV și au fost invitați la o întâlnire față în față cu angajatorii.

Totul s-a petrecut în cadrul unui proiect derulat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, în parteneriat cu S.C. Minerva Company S.R.L. și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Intitulat "Un viitor mai sigur", programul a primit finanțare europeană de aproape 2 milioane de lei. Șomeri de lungă durată, tineri în căutarea unui loc de muncă, șomeri cu vârste peste 45 de ani, cu toții au avut șansa de a se înscrie în proiectul care le-a oferit inclusiv decontarea transportului pentru cei din afara localității. "Au fost organizate patru tipuri de cursuri, pentru operator PC, introducere și validare date, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, inspector resurse umane și manager în turism. La final, 256 de persoane au primit certificate de calificare", a declarat, pentru "Cuget Liber", Viorel Tăbăcaru, consultant în cadrul proiectului. 


Bursă de locuri de muncă pentru cursanți

Ieri, a fost organizată o bursă de joburi pentru cei care au absolvit. "O parte din cursanți au reușit deja să se angajeze, alții au avut ocazia la bursă, la care s-au prezentat opt agenți economici, cu 40 de locuri de muncă disponibile. Toți absolvenții și-au depus CV-urile și unii au fost deja selectați în vederea angajării. Scopul acestei acțiuni a fost intermedierea unui dialog între agenții economici interesați și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă", a explicat și Manole Mihaela, șef serviciu în cadrul AJOFM Constanța.

Beneficiarii proiectului au fost mai mult decât încântați de șansa oferită și s-au îmbulzit chiar de la primele ore ale dimineții la bursă. "Am făcut cursul de operator calculator și acum sunt calificat pentru un astfel de post. Am depus mai multe CV-uri și sper să fiu selectat pentru angajare măcar la una dintre firmele prezente la bursă. Am împlinit 46 de ani anul acesta și sunt un șomer care are de crescut doi copii", ne-a povestit una din persoanele care a participat la program.

Proiectul s-a derulat la nivel local, în județul Constanța, grupul țintă provenind atât din mediul urban, cât și din mediul rural.



Comentează știrea

catapro
20 octombrie 2012
Tonis trade

e exemplificativa poza, cu Tonis Trade, unde te da afara si te reangajeaza ca pe o șosetă (fost angajat)

andreea
21 octombrie 2012
praf in ochii romanilor

sunt bani ce se cheltuiesc mai degeaba. Romanii sunt super -calificati ,cei mai multi sunt profesionisti si au nevoie de locuri de munca nu de diplome de reprofilat ,care oricum nu le serveste la nimic . Europenii au acaparat forta de munca romaneasca ,f calificata si ne arunca acum praf in ochi ,niste banuti pt niste cursuri de scurta durata, fara sansa de a obtine un loc de munca

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce obligații au șomerii?
Pagina a fost generata in 0.5283 secunde