Soluții pentru turismul de pe litoral, la conferința JCI Constanța "Trebuie să educăm angajații, dar și turiștii"

775
2

Articole de la același autor

Principalele provocări și cum se pot implica actorii din sectorul turism, pentru a genera o dezvoltare economică, precum

și alte astfel de informații, au fost diseminate vineri, 6 octombrie, la conferința "Dezvoltarea durabilă a turismului în România", organizată de JCI Constanța, cu sprijinul Universității "Ovidius" Constanța.

Organizația JCI Constanța a reunit specialiști în turism, agenți economici, bloggeri, asociații de profil și instituții publice care au dezbătut și au prezentat strategii de turism, pentru dezvoltarea pe termen lung a serviciilor și proiectelor din sectorul serviciilor de profil turistic, cu precădere a celor de pe litoralul românesc.

"Căutăm soluții pentru Constanța, să potențăm industria turismului. Subiectele propuse au fost discutate de specialiști din mediul privat și public. Noi, ca organizație, căutăm să dezbatem, să căutăm și să venim cu soluții proactive. Noi nu suntem specialiștii, ci aducem la masă oameni care pot identifica soluții pentru industria turismului. Au fost expuse exemple de bune practici din Constanța și din alte zone", a declarat Oana Radu, președinte JCI România.

Conferința a atins mai multe obiective: prezentarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Turismului în România; tendințe în turismul românesc; provocări și soluții; panelul de discuții cu autorități și specialiști; rolul clusterelor în turism; marketingul locurilor; turismul cultural; criza personalului calificat în servicii.

"Încurajăm antreprenorii tineri, pentru că ei trebuie să preia frâiele economiei noastre, odată cu inevitabila ieșire la pensie. Dacă nu avem antreprenori care să creeze locuri de muncă, angajații vor fi doar în tentativa de a se angaja, pentru că nu vor avea unde, într-o țară ca a noastră, care are ca principală problemă lipsa locurilor de muncă, motiv pentru care multe milioane de români lucrează în străinătate, nu pentru că sunt ei niște aventurieri. Trebuie să acordăm multă atenție antreprenorilor, mai ales celor tinerilor. Trebuie să discutăm despre turismul constănțean, ca să vedem cum poate el să fie durabil. Bine ar fi să nu ne așteptăm doar la o mică creștere, de la un an la altul", a declarat Ion Dănuț Jugănaru, director CCINA Constanța.

Gala Toyp premiază tinerii valoroși

JCI România premiază tinerii implicați, cu rezultate deosebite, în cadrul evenimentului Toyp & JCI România Awards, ce va avea loc pentru prima dată la Constanța, sâmbătă, 7 octombrie, evenimentul festiv fiind găzduit de aula Universității "Ovidius".

"Vrem să premiem tineri care încearcă, în fiecare zi, să schimbe lumea și nu sunt cuvinte mari, pentru că ei și-au asumat acest rol și nu este deloc ușor. Am identificat oameni, unii sunt din Constanța. Sunt tineri remarcabili, vorbim de Elif Memet, Cătălina Ponor și Radu Vasile. Au fost zece nominalizați, însă doar trei au intrat în marea finală, care vor merge și la națională", a explicat Ramona Leonida, coordonatorul conferinței naționale JCI România.

"Baza este siguranța turistului"

Conferința "Dezvoltarea durabilă a turismului în România" s-a adresat agențiilor de turism, antreprenorilor din domeniul hotelier, serviciilor comerciale de tip restaurant, instituțiilor de cultură, primăriilor de pe litoral, dezvoltatorilor de proiecte turistice, clusterelor de turism, tuturor persoanelor interesate de turism și networking în acest domeniu și, nu în ultimul rând, tinerilor studenți constănțeni.

Prezent la eveniment, ministrul turismului, Mircea Dobre, a subliniat prioritățile actuale din domeniul turismului.

"E greu să spui că există o strategie de dezvoltare a turismului, deoarece suntem într-un moment în care facem totul de la zero, mai ales partea de reglementare, aceasta este prioritatea. În turism, fiecare face ce vrea și cum vrea, din păcate. Asta nu înseamnă că toată lumea este de rea-credință și trebuie să fie controlată. Cred că este vital să înțelegem că, înainte de a începe o activitate în turism, trebuie un minim control asupra acelei unități, deoarece vorbim de siguranța unui cetățean. În acest sens, trebuie să educăm și angajații, și turiștii, pentru a avea rezultate satisfăcătoare", a spus ministrul turismului.

Comentează știrea

DODO
7 octombrie 2017
soutia este ca nu avem soutii

de 27 ani se tot cauta solutii ..Dupa ce ati facut varza statiunile acum se realizeaza ca trebuie facut ceva ! dar asta-i asa de ochii lumii ca in realitate sint interese si smecheri care dicteaza mersul turismului Atita timp cit locatiile au intrat pe mina unor neaveniti nu mai vad ce se poate face Nici primariile nu sint mai breze au papat bani grei in numele turismului si ce se vede ?iar colac peste pupaza este o criza acuta de personal adevarat Bine ar fi sa o intrbati pe Corina ca ea a contribuit din plin ani de zile cu Mazare &Co la manelizarea litoralului

Ioan de la depoul 3
7 octombrie 2017
Mult zgomot pentru nimic

Problema e ca suntem vai de capul nostru. Dacă pe la munte sunt stațiuni care arată ca afara, nu sunt autostrazi. Pe litoral ce sa mai vorbim.Mamaia este facuta praf. Numai betoane mizerie si fitosi. In Constanța vezi numai inghesuiala, cerșetori, căruțe si câini vagabonzi la care se adaugă urâțenia de facto a orasului. Astea sunt adevaratele probleme. Nu trebuie facuta nici o conferinta sau congres in care sa se bată câmpii. Am fost si noi pe afara si am văzut care e diferența. Nu trebuie sa fii doctor in turism.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4713 secunde