Soluţii pentru reparațiile provizorii ale carosabilului, în timpul sezonului rece

270
1
Soluţii pentru reparațiile provizorii ale carosabilului, în timpul sezonului rece - asfalt3-1642100696.jpg

Articole de la același autor

Se ştie, orice degradare a carosabilului reprezintă un pericol pentru siguranța participanților la trafic. Chiar dacă lucrările de asfaltare sunt sistate până la primăvară, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, continuă reparațiile în zonele în care este necesară refacerea covorului asfaltic.

„Se utilizează o mixtură stocabilă la rece, un material folosit la întreținerea curentă a drumurilor în perioada de iarnă, atunci când temperaturile nu permit aplicarea asfaltului cald. Sunt lucrări temporare, realizate în regim de urgență, în zone unde sunt avarii la țevile subterane sau deteriorări cauzate de condițiile meteo și au rolul de a preveni degradarea carosabilului pe o suprafață mai mare. Mixtura stocabilă este depozitată în saci, iar suprafața pe care se aplică trebuie încălzită în prealabil. Procedura de aplicare nu este condiționată de utilajele folosite în asfaltare, fiind posibilă și dispersia manuală. Produsul poate fi prelucrat la temperaturi de până la -10°C și are o aderență perfectă chiar și în condiții umede, fiind rezistent la ploi și îngheț. La pregătirea lui se folosesc aditivi speciali care facilitează fixarea asfaltului. După reparație, drumul poate fi imediat redat circulației”, au precizat reprezentanţii primăriei. 



Comentează știrea

Gogu
14 ianuarie 2022
CÂRPEALĂ

Așa da. Patru cu sapa și unul cu mapa. Cârpeală. În primăvară gropile vor fi la locul lor. Bani aruncați de primărie. Când vom învăța să nu mai facem lucruri de mântuială ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3557 secunde