Soluție revoluționară, folosită pentru omorârea țânțarilor, la Constanța

462

Articole de la același autor

Autoritățile locale continuă lupta cu insectele de noapte. Acțiunile de dezinsecție sunt în toi. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, aseară, s-a stropit cu soluție anti-țânțari în zonele Trocadero, ICIL, Coiciu și Anadalchioi.

La noapte, atomizoarele și utilajele de mare capacitate folosite pe autovehiculele speciale vor fi puse în funcțiune în cartierele Tomis I, Tomis II, Tomis III, mâine, în cartierele Palas, Medeea, CET, KM 4-5, KM 5, iar joi, 30 august, în stațiunea Mamaia.

"Începând din această seară, pe lângă substanțele folosite în prezent, se va acționa și cu Aqua K-Othrine EW 20, o emulsie recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban. Aqua K-Othrine EW 20 este un insecticid de contact și ingestie, realizat în baza unei tehnologii revoluționare antievaporare. Este un produs pe bază de apă extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zone de circulație. Substanța are o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort, cum ar fi țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici, omizi, etc", explică Diana Sobaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Și cetățenii sunt obligați să facă dezinsecție!

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare, pentru familiile de albine și viermi de mătase, în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ce aparțin domeniului public al Constanței.

"De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L. nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1)", mai spun cei de la primărie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2079 secunde