Soluție după buget: hartă cu drumurile din România ce pot fi închise până la topirea zăpezii

670
Soluție după buget: hartă cu drumurile din România ce pot fi închise până la topirea zăpezii - hartaro08577900-1351425821.jpg

Articole recomandate

Premierul Victor Ponta a găsit soluția pentru o eventuală iarnă grea. Nu e vorba despre noi utilaje performante de deszăpezire, ci de o soluție mult mai simplă, informează realitatea.net.


Drumurile care se înzăpezesc vor fi închise până se topește zăpada. Sarcina a fost trasată de Victor Ponta miniștrilor, în videoconferința ținută la Palatul Victoria.

"Aș dori - și o spun la modul cel mai serios - ca anul acesta să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat de fiecare dată - iarna care a venit pe nepregătite. Vă asigur că vine iarna. Nu știm exact în ce zi și care va fi cantitatea de precipitații, dar de data aceasta aș dori, alături de toți cei care au atribuții în domeniu, să ne pregătim din timp, să nu așteptăm să se blocheze drumuri, să apară problemele obișnuite, după care să începem să ne mobilizăm; motiv pentru care înțeleg că de marți, la Ministerul Transporturilor începe să activeze Comandamentul de Iarnă care va activa și va rămâne în acțiune până în primăvară", a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul unei întâlniri cu prefecții.


"Primul lucru care mi-aș dori să se schimbe începând din acest an și să devină o practică: am rugat și vă rog să prezentați - văd că am deja o propunere în acest - o hartă a drumurilor care se află în mod tradițional în pericol de a fi blocate în cazul precipitațiilor. Aș vrea să faceți publicitate acestei hărți, să o transmiteți către autoritățile locale, către prefecturi, către Inspectoratele pentru situații de urgență ca oamenii să știe, pe cât posibil - o să rugăm aici și mass media, care are întotdeauna o capacitate evidentă de a ajunge la oameni mult mai mare decât a noastră - care sunt zonele în care în mod obișnuit se blochează circulația în momentul apariției precipitațiilor", a adăugat acesta, citat de realitatea.net.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Martie 2012
Stire din Eveniment : Infotrafic: Strat de zăpadă pe DN1
Sâmbătă, 11 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Trafic restricționat la Ostrov
Pagina a fost generata in 0.9894 secunde