Soluția salvatoare. Cum vrea Primăria Eforie să fluidizeze traficul în stațiune

406
1
Soluția salvatoare. Cum vrea Primăria Eforie să fluidizeze traficul în stațiune - solutia-1436892917.jpg

Articole de la același autor

Turiștii și locuitorii din Eforie vor putea circula, în curând, prin stațiune, cu biciclete de ultimă generație. Vor fi amenajate 16 stații de închiriat biciclete, însă cursele nu vor fi complet gratuite.

Primăria orașului Eforie lucrează la un proiect de introducere a unui sistem de transport public pe biciclete închiriate, menit să reducă o parte din traficul rutier din stațiuni. Sistemul se numește "Bike sharing" și presupune închirierea de biciclete pentru scurtă durată, de la una dintre cele 16 stații automatizate ce vor fi amplasate pe un traseu ce va străbate Eforie Nord și Eforie Sud. Fiecare bicicletă va fi preluată de utilizator, pe bază de cartelă, dintr-una dintre stații (din proximitatea locului de plecare) și va fi predată la stația de sosire cea mai apropiată de destinația utilizatorului.

Cursă parțial gratuită

Pe perioada valabilității, o cartelă permite utilizarea oricâtor biciclete. Prima jumătate de oră va fi gratuită, dar, începând cu următoarele 15 minute, utilizatorul va fi taxat; taxarea va crește progresiv dacă se prelungește durata închirierii.

Primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, spune că sistemul există de mult timp în alte țări din Europa și este menit atât pentru decongestionarea traficului, dar și pentru a promova un stil de viață sănătos.

"Dorim să implementăm în Eforie soluții care să descongestioneze traficul și să reducă nivelul de poluare determinat de miile de autovehicule cu care turiștii vin la mare în sezonul estival. În același timp, mersul pe bicicletă reprezintă o variantă sănătoasă, simplă și ieftină la transportul cu autoturismul sau cu alte mijloace de transport", a precizat primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu.

1,5 milioane de euro din bani europeni

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 1,5 milioane de euro. Aceasta va fi acoperită integral din fonduri europene nerambursabile. În prezent, direcția tehnică a primăriei este implicată în efectuarea studiului menit să contureze cel mai bun traseu și amplasarea optimă a celor 16 stații. 

Comentează știrea

borat
15 iulie 2015
Hmm

Ba dar ce proiect !!! Mai bine te duci tu la DNA si te predai ca si asa nu faci nimc. Ai terminay de asfaltat si facut curat ca au intrat gunoaiele si buruienile in casele oamenilor si te apuci de fluidizar trficul pe biciclete. Tu nu vezi cum sunt parcate masineile in Eforie Nord- centru, dar intre Eforie Nord si Sud ce buruieni au crescut si nimic asfaltat sau macar piatra. Priveste si fa si tu ce fac cei din Techirghiol, Agigea Mangalia Cumpana....primari adevarati

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Travka, în Vama Veche
Pagina a fost generata in 0.5349 secunde