Sociologul Gelu Duminică: "Restricțiile vor începe să fie eliminate la sfârșitul lunii mai"

337
Sociologul Gelu Duminică:

Articole recomandate



Sociologul Gelu Duminică a declarat, că prelungirea stării de urgență nu reprezintă o surpriză și a estimat că, în condițiile în care vor fi respectate măsurile impuse, în special în perioada sărbătorilor de Paște, restricțiile vor începe să fie eliminate la sfârșitul lunii mai, conform agerpres.ro.


"Nu cred că este o surpriză pentru nimeni și nu cred că cineva se aștepta ca peste trei zile sau săptămâna viitoare toată această izolare să se termine. Toată lumea așteaptă ca după Paște să se tragă linie. Guvernanții au fost cât se poate de expliciți în această chestiune, așa că nu cred că vom avea mari tensiuni sau mari reacții de nerăbdare din partea societății românești. Toată lumea se aștepta la această prelungire, în condițiile în care și în România și, mai ales, în Europa lucrurile nu sunt liniștite", a explicat sociologul.


În opinia sa, scăderea numărului de noi cazuri diagnosticate - 193 din 5 până în 6 aprilie, față de 251 din 4 până în 5 aprilie - poate să aibă legătură și cu numărul mic de testări pe care România îl face.


"Nu uitați că ne aflăm la coada Europei la numărul de testări la suta de mii de locuitori. Așa că, faptul că scădem, nu înseamnă mare lucru în acest context. E nevoie de o scădere constantă, în condițiile în care numărul de testări va crește. În momentul de față - hai să zicem așa - stăm bine comparativ cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales în Europa Occidentală. Însă tentațiile vor exista. 


Cu siguranță, cu cât va trece timpul, lumea va fi din ce în ce mai tentată să iasă. Eu unul prevăd că, la finele lui mai, dacă toată lumea va face ceea ce trebuie în această perioadă, mai ales perioada sărbătorilor de Paște, aceste restricții vor fi ușor-ușor eliminate. Însă ceea ce trebuie să înțelegem este că, dacă vom considera că trebuie să ieșim toți pe stradă și numărul de îmbolnăviri va crește, cu siguranță, această stare de izolare va fi prelungită cu încă o lună și așa mai departe. Așa că, dacă vrem să ieșim mai repede, trebuie să stăm în casă", a afirmat el.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5609 secunde