Societățile de asigurări, scutite de contribuția la Fondul de rezoluție

806
Societățile de asigurări, scutite de contribuția la Fondul de rezoluție - societatiledeasigurari-1503844109.jpg

Articole de la același autor

Societățile de asigurări nu mai trebuie să contribuie la Fondul de rezoluție deoarece a fost atins plafonul impus ca măsură de susținere. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că, la 1 august, a fost atins plafonul de 50 de milioane de lei reprezentând contribuțiile societăților de asigurare la Fondul de rezoluție, conform prevederilor art. 1 alin. (2) din Norma nr. 3/2016. 


"ASF a decis să sisteze plata acestor contribuții la Fondul de rezoluție ca o măsură de susținere a pieței asigurărilor, în condițiile atingerii nivelului corespunzător, măsură care se circumscrie strategiei Autorității în acest sens. Supravegherea prudențială a activității societăților de asigurare se concentrează în prezent pe componenta proactivă și preventivă, pentru a evita apariția unor dezechilibre în piața asigurărilor și pentru a administra acele disfuncționalități care ar putea conduce la modificări majore ale prețurilor polițelor asigurărilor obligatorii", arată reprezentanții ASF. 


Legea nr. 246/2015 privind redresarea și rezoluția asigurătorilor permite ASF să declanșeze din timp mecanisme de redresare în cazul în care constată, în timpul procesului de supraveghere, că o societate de asigurare se confruntă cu probleme financiare și nu mai respectă prevederile legale în materie de capitalizare, astfel încât să fie evitat falimentul acesteia. 


Reamintim că societățile de asigurare contribuie la Fondul de rezoluție, administrat de Fondul de Garantare a Asiguraților, cu o cotă de 0,4% din totalul primelor brute subscrise pentru asigurările generale și cu o cotă de 0,25% din totalul primelor brute subscrise pentru asigurările de viață.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3174 secunde