€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Slujbă și cuvânt de învățătură, la Catedrala din Constanța

Ştire online publicată Sâmbătă, 06 Aprilie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși sâmbătă, Sfânta Liturghie la Așezământul monahal „Sfântul Apostol Andrei” din satul Culmea, județul Constanța, începând cu ora 7.45. Apoi, duminică, de la ora 8.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, apoi va rosti un cuvânt de învățătură despre treptele desăvârșirii creștine, conform învățăturii Sfântului Ioan Scărarul.
Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a patra a Postului Mare, dedicată Sfântului Cuvios Ioan Scărarul.  Acesta s-a născut în a doua jumătate a secolului al VI-lea și este originar din Palestina. La vârsta de 20 de ani s-a retras într-o peșteră din pustia Thola unde a dus o viață de anahoret timp de 40 de ani, apoi a devenit îndrumător al monahilor din Sinai, rostind cuvinte de învățătură în duminici și sărbători.


A fost ales egumen al Sinaiului, perioadă în care a redactat opera sa de căpătâi, „Scara dumnezeiescului urcuș” sau „Scara Raiului”, una dintre cele mai cunoscute cărți de spiritualitate creștin-ortodoxă, care prezintă drumul părăsirii păcatelor și al dobândirii virtuților creștine, asemenea urcării unei scări cu 30 de trepte, fiecăreia fiindu-i atribuită o virtute. Din acest motiv, sfântul a fost numit și Scărarul, totodată fiind pictată și o icoană în cinstea acestui tratat de ascetică.
În limba română cele mai cunoscute ediții contemporane sunt cea a părintelui Dumitru Stăniloae (volumul IX din colecția „Filocalia”, 1980) și cea a Mitropolitului Nicolae Corneanu,  al Banatului (1997).
Sfântul Ioan Scararul s-a mutat la Domnul în jurul anului 649.


Duminica Sfântului Ioan Scărarul a început să fie prăznuită în Biserică din secolul al XIII-lea, până la acea dată fiind comemorată Parabola Samarineanului Milostiv. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8067 secunde