Situaţie neaşteptată creată de blocajul de pe Canalul Suez: Britanicii au rămas fără pitici de grădină

604
Situaţie neaşteptată creată de blocajul de pe Canalul Suez: Britanicii au rămas fără pitici de grădină - germangardengnome-1618672020.jpg

Articole recomandate

Britanicii se confruntă cu o situație mai puțin întâlnită după ce magazinele cu articole de grădinărit au rămas fără pitici de grădină, ca urmare a blocajului de pe Canalul Suez dar și a cererii puternice generate de carantină, scrie BBC, potrivit Agerpres.


Dacă unii ar putea considera această problemă drept neimportantă sau amuzantă, lucrurile sunt destul de serioase pentru britanici, care începând din secolul XIX, iubesc să plaseze aceste mici personaje în centrul grădinilor lor. În timp ce numărul grădinarilor aspiranţi a crescut în mod considerabil, odată cu carantinele succesive introduse în Marea Britanie pentru a combate pandemia de coronavirus, cererea de pitici de grădină a crescut și ea. Grav este că oferta a scăzut. Din cauza paralizării traficului maritim, provocat luna trecută de blocarea Canalului Suez, numeroşi pitici de grădină nu au ajuns încă în Marea Britanie, fiind închişi în continuare în containerele de pe nave.


„Din păcate nu am mai văzut pitici de grădină de şase luni, indiferent de materialul din care sunt produşi: plastic, piatră sau ceramică”, susţine Ian Byrne, care conduce un magazin cu articole pentru grădinărit. Gestionarul magazinului Highfield Garden World, din vestul Angliei, a explicat pentru BBC că, după o creştere masivă a vânzărilor, compania sa este pe cale să contacteze furnizorii din Europa şi China pentru a rezolva „problemele de aprovizionare”.


Potrivit directorului general de la Garden Centre Association, Iain Wylie, problema este provocată de faptul că lanţurile de aprovizionare s-au confruntat cu o enormă presiune din cauza pandemiei şi blocării canalului Suez, unde nava cargo Ever Given de 200.000 de tone a rămas înţepenită timp de şase zile după o furtună de nisip.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4854 secunde