Reguli noi pentru accesul în Spitalul Județean

Situație gravă la Constanța. Sute de copii bolnavi, internați în spital

456

Articole de la același autor

Situația devine deosebit de gravă, la Constanța. Numai în ultimele zile, s-au înregistrat sute de îmbolnăviri, mai ales în rândul copiilor. Cei mai mulți dintre aceștia au rămas internați în spital. Există îngrijorări și în ce privește riscul de epidemie de gripă, mai ales că au fost înregistrate deja patru cazuri în județ și doi pacienți au decedat.

În săptămâna 14 - 21 ianuarie, numai la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța au fost diagnosticate 87 infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), dintre care 79 au necesitat internare. Grav este că 72 dintre pacienții diagnosticați cu IACRS au vârste cuprinse între 0 și 14 ani. În aceeași perioadă au fost diagnosticați cu pneumonie 106 pacienți, 96 dintre aceștia fiind copii. De asemenea, au fost confirmate patru cazuri de gripă, trei cu virus gripal AH1 și unul cu virusul AH3. Din păcate, în două cazuri, pacienții au decedat. Niciunul dintre cei pacienți cu gripă nu fusese vaccinat antigripal.

Vizitatorii au interzis în spital

Ca urmare a numărului crescut de pacienți diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, conducerea SCJU "Sf. Apostol Andrei" Constanța a anunțat că, începând de astăzi, a instituit reguli noi privind accesul în unitatea sanitară. Astfel, se interzice complet accesul vizitatorilor în incinta spitalului.

Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, trebuie să se echipeze corespunzător, cu halat, mască și totoși de unică folosință. "Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în spital, pe la ușa rotativă. În același timp reamintim pacienților și vizitatorilor că accesul în incinta Spitalului Județean se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre bulevardul Tomis, pe la ușa rotativă, iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe și Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga", explică purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, Crina Kibedi.

Semne ale gripei

Medicii ne atenționează că, față de alte viroze respiratorii, gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de mușchi și articulații, durere de cap și stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea și răgușeala.

Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse și strănut. Există însă și riscul transmiterii prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Specialiștii recomandă respectarea măsurilor de igienă personală, precum spălarea pe mâini cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos, cu o alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare. În cazul în care prezentați simptomele respective, evitați automedicația și prezentați-vă la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament imediat.

Andreea PERHAIȚĂ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3532 secunde