Situație de criză în județul Constanța. "Îndemn populația la calm și responsabilitate!"

2833
Situație de criză în județul Constanța.

Articole de la același autor

Pe măsură ce numărul îmbolnăvirilor crește la nivel național, autoritățile județene din Constanța se văd nevoite să ia măsuri din ce în ce mai serioase pentru a limita răspândirea virusului Covid-19. Chiar și așa, oamenii nu trebuie să se panicheze, ci doar temporar să petreacă mai mult timp la domiciliu și mai puțin în public și - neapărat! - să respecte regulile de igienă. 


Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, i-a convocat, în cursul zilei de ieri, pe toți directorii direcțiilor instituției, precum și pe managerii instituțiilor subordonate. Acesta a dispus o serie de măsuri de prevenire care se vor aplica în vederea limitării răspândirii virusului. 


"Am transmis o adresă oficială către toate unitățile administrativ teritoriale, pentru a ne mobiliza împreună și a comunica în timp real. Fac apel către toți edilii locali să monitorizeze atent orice modificare semnificativă a fluxului de locuitori, mai ales dacă au cunoștință de cetățeni sosiți recent din regiunile afectate de virusul Covid-19. De asemenea, fac apel către toți locuitorii județului Constanța și îi rog să conștientizeze problema cu care se confruntă întreg mapamondul. Îndemn populația la calm și responsabilitate. Vă rog să fiți cumpătați, cerebrali și să acționați cu prevenție, fără a pune în pericol viața apropiaților sau a altor cetățeni", a declarat președintele CJC Constanța. 


În contextul pericolului apariției în județul Constanța a virusului Covid-10, a fost dispusă suspendarea spectacolelor și a tuturor activităților cu publicul, până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire. Toate teatrele, Acvariul, Delfinariul, Centrul Cultural "Theodor Burada", Centrul Multifuncțional "Jean Constantin", Teatrul pentru Copii, Biblioteca Județeană Constanța și-au oprit, astfel, activitatea. 


De asemenea, președintele Horia Țuțuianu a dispus ca, în sediile CJC și ale instituțiilor subordonate, ședințele, vizitele, evenimentele, conferințele, întâlnirile să se desfășoare în grupuri de maximum 30 de persoane. 


Au fost asigurate măsuri suplimentare de igienă în toate instituțiile publice, iar la cele care lucrează cu publicul, va fi limitat accesul astfel încât să nu se creeze aglomerări. 


Transportatorii județeni, obligați să curețe autobuzele 
"S-a decis instituirea permanenței, 24 de ore din 24, la sediul CJC Constanța, iar constănțenii care doresc să ne semnaleze probleme specifice legate de acest subiect vor putea suna la numărul de telefon 0241.488.404. În plus, la nivelul Consiliului Județean Constanța, se va institui un grup de lucru, condus de președintele CJC, ce are ca scop gestionarea și diseminarea fluxului de informații către populație", a mai precizat Horia Țuțuianu. 


Mai mult decât atât, președintele CJC Constanța a cerut transportatorilor care efectuează curse județene să realizeze dezinfectarea mijloacelor de transport în comun, de preferabil după fiecare ciclu de transport, și asigurarea de soluții de dezinfectare în autobuze. De asemenea, le-a pus în vedere să asigure mijloace de transport suficiente, astfel încât să nu se producă aglomerări pe traseu. 


Creșele din Constanța, închise 
În municipiul Constanța, primarul Decebal Făgădău a dispus ca, începând de astăzi și până pe 22 martie, să se suspende activitatea creșelor aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială. 


Și cluburile de persoane vârstnice sunt închise în această perioadă, iar accesul vizitatorilor la Căminul pentru Persoane Vârstnice a fost restricționat. Seniorii cazați aici vor rămâne în incintă, cu posibilitatea extinderii acestor măsuri în funcție de evoluția situației. 


"Primăria Municipiului Constanța face un apel către întreaga populație să respecte cu strictețe normele de igienă și să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6143 secunde