Situație alarmantă la Marea Neagră. "Invazie" de delfini morți pe plaje

422
Aproape că nu există săptămână în care să nu mai iasă la mal cel puțin unu - doi delfini morți. După ce, zilele trecute, au fost găsiți șase marsuiți eșuați în numai câteva ore, aproape toți pui, perioada neagră a continuat și în mini-vacanța de Rusalii, când au mai fost identificate cadavrele a cinci delfini. 


Echipa de monitorizare a delfinilor din Marea Neagră a fost solicitată în mai multe zone ale litoralului, unde au fost semna-late cadavrele. Grav este că aproape toți marsuinii sunt victime ale plaselor pescărești ilegale. 


"Ultima zi a lunii mai ne lasă o imagine ce ne va rămâne în amintire multă vreme de-acum înainte… O mamă ce nu a apucat să își vadă puiul. Și la 60 de km de aceștia, un alt marsuin juvenil eșuat mort pe plajă", spun reprezentanții Mare Nostrum, care se ocupă de monitorizarea delfinilor. 


Pe 4 iunie, în Vama Veche, a mai fost găsit un delfin mort. 


"O nu tocmai bună dimineață din Vama Veche, unde am răspuns unui apel de urgență, un marsuin cu înotătoarea codală tăiată, ca urmare a unei prinderi în plasa de pescuit. Și mai spunem că e prohibiție…", a anunțat Marian Paiu, coordonatorul proiectului "Delfinii din Marea Neagră". 


Din păcate, în timp ce oamenii se scandalizează și sunt revoltați de soarta crudă a acestor animale, autoritățile par surde și indiferente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6807 secunde