Site pentru sprijinul persoanelor discriminate

72
Site pentru sprijinul persoanelor discriminate - cautaresiteuri580x360-1414687561.jpg

Articole de la același autor

Asociația ACCEPT a lansat site-ul antidiscriminare.ro. Astfel, victimele și martorii actelor de discriminare se vor putea adresa mai ușor instituțiilor abilitate.

Site-ul a fost lansat în cadrul proiectului "Acces la justiție pentru persoanele care sunt victime ale discriminării" de către cinci organizații membre ale Coaliției anti-discriminare - Asociația ACCEPT, ActiveWatch, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Centrul Filia și Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice.

"Oamenii nu cunosc mecanismele prin care pot să își facă dreptate, nu cunosc instituțiile cărora trebuie să li se adreseze, nu cunosc legislația și regulile juridice. Nu găsesc această asistență cu ușurință. Site-ul va fi o platformă utilitară pentru oricine are întrebări legate de discriminare. El va fi updatat. Va conține rapoarte, informații de bază, ușor de înțeles, accesibile pentru oricine referitor la ce înseamnă discriminarea, hărțuirea, care sunt instituțiile cărora ne putem adresa în funcție de ce ni se întâmplă - suntem refuzate la un interviu pentru că suntem femei, suntem date afară pentru că urmează să avem un copil, nu suntem acceptați într-o instituție de învățământ din cauza etniei - pentru toate aceste situații vom fi îndrumați de acest site", a precizat Carolina Marin, coordonatorul de programe al Asociației ACCEPT.

Site-ul va oferi un modul de acceptare a petițiilor, cererilor, sesizărilor către autorități relevante. Acesta este compus din module informative cu privire la legislația antidiscriminare, instituțiile care implementează această legislație, știri, evenimente dedicate respectării drepturilor omului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.175 secunde