Sistemele de rachete defensive vor deveni ținte ale Rusiei în cazul unui atac împotriva României

147
Sistemele de rachete defensive vor deveni ținte ale Rusiei în cazul unui atac împotriva României - 17septpatriotsursaforteleaeriene-1600761893.jpg

Articole recomandate

Sistemele de rachete defensive instalate în țara noastră vor deveni ținte ale Rusiei în cazul ipotetic al unui atac împotriva României, scrie presa rusă, citând un expert în relații internaționale, potrivit Digi24.


Presa rusă scrie despre rachetele Patriot ajunse în România săptămâna trecută și amintește că ele vor fi complementare scutului anti-rachetă de la Deveselu, instalat în 2015. România și alte țări din sud-estul Europei leagă acest proces de reechipare cu tehnică americană de o posibilă amenințare care poate veni pe flancul estic al alianței NATO, scrie ziarul Izvestia, preluat de agenția rusă de știri TASS.


Pe lângă dotarea cu tehnică militară nouă, SUA ar putea să-și sporească prezența militară cu trupe staționate în această zonă, mai scrie ziarul amintit.


Konstantin Bogdanov, cercetător la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale al Academiei Ruse de Științe, afirmă că dispunerea de sisteme de rachete Patriot în România și Polonia nu este surprinzătoare. 


„Ambele țări constituie baze de încredere, unde vor avea loc desfășurări de trupe NATO în cazul unei amenințări”, a declarat Bogdanov pentru Izvestia. 


În termeni politici, desfășurarea de sisteme defensive, care nu subminează stabilitatea strategică, nu creează probleme, a mai spus Bogdanov.


„Raza de acțiune a acestor rachete în vreme de pace nu pune nicio dificultate armatei ruse, inclusiv trupelor aflate în Crimeea. Fără îndoială, însă, aceste sisteme vor fi considerate ținte în cazul planificării unor operațiuni ipotetice în România”, a mai arătat expertul rus.


Un alt expert, Ilya Kramnik, de la Consiliul Rus de Afaceri Internaționale, afirmă că probabil Moscova va răspunde la poziționarea rachetelor Patriot în România.


„Astfel de lucruri nu pot fi ignorate. Probabil se va acorda mai multă atenție capabilităților aeriene ale flotei de la Marea Neagră și Diviziei de Sud a Armatei, în sensul dispunerii de sisteme defensive. Există anumite arme, de exemplu, rachete anti-radar capabile să neutralizeze sisteme de rachete și radar”, a specificat Kramnik, potrivit Izvestia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.691 secunde