Singurul pediatru din Spitalul Medgidia a primit interdicție să mai practice medicina

1756
Pe numele medicului pediatru Simona Tona, singurul specialist din cadrul Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Medgidia, a fost depusă o plângere penală, la Poliție și Parchet, după ce un copil de trei ani, pe care l-a îngrijit, a decedat.
Copilașul a fost adus la spital în seara zilei de 8 martie, după cum ne-a relatat dr. Stere Bușu, managerul spitalului, cu o stare de sănătate generală alterată. Potrivit acestuia, în scurt timp, starea micuțului s-a înrăutățit și în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, nu a mai putut fi salvat. Familia consideră că medicul poartă responsabilitatea pentru decesul copilului și s-a adresat organelor de ordine.
La rândul lor, reprezentanții spitalului au cerut să se facă dreptate, susținând însă nevinovăția medicului. "În urma testelor realizate, noi am descoperit că avea diabet, avea glicemia de 300, adică foarte ridicată. În primă fază, părinții nici nu au fost de acord cu necropsia, au vrut să ia trupșorul copilului acasă, dar noi ne-am opus și am sesizat și poliția", a arătat dr. Stere Bușu, adăugând că interesul este să se afle ce anume a dus la decesul copilului "care a urcat pe secție pe picioarele lui, dar în scurt timp i s-a făcut rău".
Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, care au decis ca dr. Simona Tona, cea care a îngrijit copilului, să-i fie suspendat dreptul de a profesa, pe perioada efectuării cercetărilor.
Conducerea Spitalului Medgidia nu este de acord cu decizia luată, cu atât mai mult cu cât, a afirmat dr. Bușu, "Colegiul Medicilor este singura instanță care poate dispune suspendarea dreptului de liberă practică".
Dr. Simona Tona lucra în Spitalul Medgidia de patru zile înainte de seara cu pricina și era la a doua gardă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Mai 2010
Stire din Social : Piedici puse adopțiilor
Pagina a fost generata in 1.6028 secunde