Sindicaliștii au luat foc după anunțul privind salarizările: "Nu e ușor să accepți după ce ști că s-a promis ceva"

307
1
Sindicaliștii au luat foc după anunțul privind salarizările:

Articole recomandate

Ministrul Muncii a anunțat azi că majorările salariale în Educație și Sănătate se vor face etapizat, respectiv cu 25% de la 1 ianuarie pentru toți bugetarii, urmând ca de la 1 martie să se facă restul majorărilor salariale, adică de până la 50% pentru profesori și până la 100% pentru medici și asistenți.



Este o schimbare de ultima oră pentru încadrarea în anvelopa de 75 miliarde lei convenită de Ministerul Muncii cu Ministerul de Finanțe.

"De la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut de 25%, de la 1 martie încă 20% pentru profesori, care adăugat la creșterea de 25% înseamnă o creștere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii și asistenții au creșteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie", a spus Ministrul Muncii, la un post TV.

Lia Olguța Vasilescu a declarat că ar fi trebuit să se intre cu majorările salariale de la 1 ianuarie 2018, însă au fost foarte multe amendamente acceptate la Senat și Camera Deputaților, și de aceea s-a luat decizia acestei amânări cu două luni.

Sindicaliștii din Sănătate și Educație s-au declarat surprinși și nemulțumiți de schimbarea de macaz ale autorităților.

"Nu am aflat multe lucruri noi decât pe surse că ni s-ar pregăti și nouă ca și Sănătății o reducere drastică a promisiunilor. Aveam o creștere cu 50 la sută, dacă se va reduce totul la 25 la sută va crește mult nemulțumirea. Nu e ușor să accepți după ce ști că s-a promis ceva după ce s-a redus respectiva promisiune. Eu le recomand să schimbe programul de guvernare. Chiar mă înspăimântă dacă este așa ceva în capul guvernanților", a declarat la Realitatea TV Anton Hadăr, liderul Federației Naționale Sindicale Alma Mater, scrie realitatea.net

Acesta a menționat că se așteaptă să fie o negociere cu scântei între oficialii din minister și sindicate.

"Eu personal nu sunt mulțumit de acest lucru (decalarea măririlor salariale - n.red) si lucrurile pot genera în manifestații sindicale. Nu am vorbit cu colegii. Personal nu îmi convine ce se întâmplă dar să vedem poate e o chestie politică și ne ajuta altfel", a declarat Leonard Bărăscu de la Federația Sanitas.



Comentează știrea

Pacaliciu
6 iunie 2017
Onor politicienilor

Cea mai tare lege...toti bugetarii isi iau la m..ie de-i dor falcile. Din prost in foarte prost... I love Romania!

Pagina a fost generata in 1.1551 secunde