Simpozion privind importanța grăsimilor în alimentație, la Constanța

216
Medici pediatri, cardiologi și specialiști în nutriție s-au reunit, vineri, la Constanța, în cadrul unui simpozion dedicat importanței grăsimilor în alimentația sănătoasă. Simpozionul, denumit "Grăsimile alimentare și sănătatea în actualitate" a fost organizat cu sprijinul Fundației pentru Alimentație Sănătoasă. Printre parti-cipanți s-au numărat dr. Elvira Craiu, specialist în cadrul Secției Cardiologie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, dr. Cristina Maria Mihai, profesor la Disciplina Pediatrie - Puericultură a Universității "Ovidius" și dr. Doina Catrinoiu, șefa Secției de Diabet și Boli de Nutriție. "Ideea că o dietă sănătoasă nu trebuie să conțină grăsimi este greșită. Tema simpo-zionului a fost accentuarea faptului că există grăsimi bune, iar consumul a minim două grame de lipide, zilnic, oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare", a arătat dr. Doina Catrinoiu.
Mai mult, medicii au arătat că românii consumă într-o cantitate mare grăsimi saturate, așa numitele "grăsimi rele", din carne, unt, brânzeturi grase, prăjeli etc, în locul celor "bune", precum uleiurile de soia, rapiță etc. Din acest motiv a crescut procentajul persoanelor obeze, a subliniat specia-listul. "În România, procentajul adulților supraponderali este de 40%, în vreme ce la copii și adolescenți procentajul tinde spre 60%", a spus Catrinoiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.2265 secunde