Sezonul estival întrerupe lucrările de reparații de pe Autostrada Soarelui

190
Sezonul estival întrerupe lucrările de reparații de pe Autostrada Soarelui - reparatiiautostradasursacnair-1591799051.jpg

Articole de la același autor

Lucrările de reparații de pe Autostrada Soarelui A2 vor fi sistate în perioada sezonului estival, au anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. De altfel, în perioada stării de urgență, având în vedere traficul redus, lucrările s-au desfășurat într-un ritm intens, fără întrerupere. "Lucrările de reparații pe autostrada A2 au demarat în data de 15.02.2020, astfel în data de 07.04.2020, s-a deschis circulația pe A2, între km 12 și km 17, calea 1 (București – Constanța). Precizăm că termenul contractual de finalizare al acestor lucrări era 30.04.2020.

Totodată, în condițiile traficului redus, în cinci luni, CNAIR a finalizat 33 km de lucrări de întreținere pe acest tronson de autostradă", au transmis reprezentanții companiei.

De luni, 15 iunie, lucrările vor fi întrerupte, iar restricțiile de trafic ridicate. "Menționăm că data de 15 iunie pentru întreruperea lucrărilor și a ridicării restricțiilor, a fost determinată tot împreună cu antreprenorii și Poliția Rutieră, ținând cont de posibila deschidere a sezonului estival, în stare de alertă, precum și în raport cu graficul și lucrările specific, în executare.

Precizăm că procesul de refacere a suprafeței carosabile presupune un interval de timp în care stratul superior de asfalt nu trebuie să fie rulat de roți. Marcajele rutiere urmează să fie aplicate ulterior acestei proceduri, astfel încât în weekendul următor, circulația se va desfășura fără restricții, pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui", au mai punctat reprezentanții CNAIR.

Lucrările urmează să fie reluate pe 15 septembrie, după încheierea sezonului estival.

Reamintim că lucrările de reabilitare de la Autostrada A2 au demarat în septembrie 2019, având termen contractual de finalizare 24 de luni pe cele două loturi: Lotul 1 km (12+000 - km 24+000) Calea 1 și 2, are o lungime de 12 km, și este executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41.7 mil lei, fără TVA; Lotul 2 km (24+000 - km 36+000) Calea 1 și 2, tot în lungime de 12 km, și este executat de S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44.9 mil lei, fără TVA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9413 secunde