Șezlongurile au ocupat plajele! Turiștii nu mai au unde să-și așeze prosoapele

3032
6
Operatorii economici de pe litoral își freacă palmele de bucurie. Se anunță un sezon record anul acesta, multe din stațiuni fiind deja cu grad de ocupare de aproape sută la sută. Pe unele plaje, abia dacă se mai găsește câte un loc, iar turiștii se plâng că nu au unde să se bronzeze, administratorii plajelor interzicându-le să-și întindă cearceafurile lângă șezlonguri. 


În-afară de porțiunile reabilitate din Mamaia, Constanța și Eforie, care au fost extinse, iar legile prevăd concret unde pot fi așezate șezlongurile, pe majoritatea celorlalte plaje este un adevărat haos. Protecția Consumatorilor a primit deja numeroase sesizări de la persoane care spun că nu au fost lăsate să-și pună prosoapele pe nisip, ci obligate să închi-rieze un șezlong. 


"Am venit de trei zile la mare și ne-am umplut de nervi în fiecare dimineață. Facem plajă în Mamaia, în dreptul hotelului în care stăm, dar este plin de șezlonguri. Dar, dacă eu nu vreau să stau pe baldachin sau pat, ce îmi pun ei acolo, de ce trebuie să mă duc să-mi întind prosopul în recepția hotelului, pentru că doar acolo mai am loc. Iar prețurile pentru șezlonguri sunt aberante. Nu găsești mai ieftin de 20, 25 de lei. Noi mergem la plajă cu copiii, dar nu putem să stăm toată ziua, așa că nu merită să plătim șezlongurile pentru două-trei ore. Însă nu suntem lăsați să ne așezăm decât după porțiunea cu șezlonguri", ni s-a plâns Ioan Cipu, din Slobozia. 


O treime din plajă, liberă pentru prosoape 
Potrivit reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, în contractele de închiriere cu cei care administrează plajele este prevăzut faptul că ei nu au voie să pună șezlonguri la mai puțin de cinci metri de la malul apei. Astfel, nu trebuie îngrădit accesul utilajelor pentru igienizarea plajelor, pe timpul nopții. 


Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor îi aver-tizează însă pe administratorii de plaje că o treime din suprafața acestora, inclusiv zona țărmului, trebuie lăsată liberă pentru turiștii care nu vor să închirieze șezlong. Potrivit acestora, comisarii OPC primesc zilnic sesizări de la turiști. 


"Legea trebuie respectată, nu este interpretabilă după bunul plac al operatorilor economici. Cine nu o respectă va fi sancționat!", a declarat directorul general al ANPC, Paul Anghel. 


Amenzi și de la ABADL 
Pentru prima oară după mulți ani de zile, Administrația Bazinală de Apă a luat la pas plajele și a aplicat sancțiuni acolo unde au fost depistate nereguli. 


În numai trei săptămâni, au fost efec-tuate peste 210 controale și au fost aplicate mai mult de 25 de sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente și 23 amenzi în valoare de 71.000 de lei. 


"Rolul inspecției din cadrul ABA Do-brogea - Litoral este de îndrumare și control și nu de aplicare a unor măsuri coercitive, astfel că, în urma inspectării sectoarelor de plajă, se dau măsuri de remediere a deficiențelor constatate, cum ar fi igienizare defectuoasă, dezafectare, diminuarea suprafețelor pe care sunt amplasate construcțiile care depășesc dimensiunile prevăzute în PUZ etc., iar dacă acestea nu sunt duse la îndeplinire, operatorul de plajă este sancționat", precizează directorul ABADL, Adrian Chera. 


Comentează știrea

cupan
22 iulie 2016
UNDE-I

PROTECTIA CONSUMATORULUI?Unde-i POLITIA LOCALA?UNDE-I PRIM CONSTANTA?

un constantean
22 iulie 2016
reclamatii direct la UE

FACETI PLAGERE DIRECT PE SITE-UL UE PRECUM CA FONDURILE EUROPENE SUNT INTREBUINTATE PENTRU A FACE BANI DE CATRE AGENTII CONERCIALI PARTICULARI. ACEST LUCRU SE FACE IN LIMBA ROMANA!!! DEOARECE AU TRADUCATORII LOR. DACA SE STRANG MAI MULTE A VEDETI CE O SA SE INTAMPLE DIN TOAMNA. AICI CU PROTECTIA CONSUMATORILOR , ABDL SI ALTE DE ASTEA , NU FACETI NIMIC!!

Silviu
22 iulie 2016
Spuneti cu voce tare totul!

Dar daca cheltuiti la fel doar ca mergei in tari unde sunteti respecatati ca turisti,ce este? Nu mai veniti fratolor pe litoralul romanesc,unde se face concediu cu restrictii pentru oamenii care traiesc din salariu,in favoarea celor de bani gata. De ce sa nu aveti parte de destindere,de eliberarea stresului si sa vanity ca fraierii pe litoralul romanesc,la umilire si nervi? Aveti feisbuci,bagati acolo tot ce se intampla,facet marketingul adevarului despre conditiile oferite romanilor ,ce naiba,nu va sileste nimeni sa mergeti unde nu sunteti doriti,unde e ostil pentru voi.

elena
22 iulie 2016
plajele

verificati la eforie nord si sud nu ai unde sa-ti pui prosopul, te ameninta si te jigneste iar la intrarea in eforie sud pe stinga sunt cei care fac plaja in vazul tuturor in c----gol si alaturi terase cu gustari si racoritoare. pai ce sa mai servesti ca ti se face greata!!!!

Cristi
22 iulie 2016
Nu mai mintiti !

Bai astia de la ABDL chiar credeti ca aveti de-a face cu prosti ? Deja am notificat Comisia Europeana , ca nu respectati conditiile impuse privind amenajarea plajelor cu bani europeni ! Am notificat si Guvernul Romaniei ca va bateti joc de consumatori , adica de noi fraierii , care am venit la Mamaia , la Eforie , la Mangalia si realitatile de pe teren ne pun pe fuga ... Rusine !

pop
1 august 2016
vrajeala

daca ar misca ceva opc-ul abdl-ul s-ar vedea; sunt inexistenti. suntem din nou ignorati de acesti gainari, de asa zisi administratori ai plajei ; da ,cred ca cea mai buna varianta este sa ne plangem si ne resolve altii, nu romanii , RUSINE

Pagina a fost generata in 0.6652 secunde