Servicii medicale realizate cu personal redus la jumătate la Spitalul CF Port

274
Servicii medicale realizate cu personal redus la jumătate la Spitalul CF Port - spitalulcfport2-1592407379.jpg

Articole de la același autor

Dacă în anii trecuți, mulți constănțeni cu probleme de sănătate ocoleau Spitalul CF Port Constanța, în ultima perioadă numărul celor care au apelat la serviciile specialiștilor de aici a crescut considerabil.

Cum au reușit cei de la spital să atragă pacienții? Au încercat să le ofere condiții cât mai bune de cazare, au atras sponsori, au primit donații, și, în acest fel, au reușit să se doteze din ce în ce mai mult, să aibă aparatură cât mai performantă și tot așa. Mai mult decât atât, au avut activitate pe toate coordonatele și în toate cele patru sedii pe care le dețin.

"Am avut realizări pe baza contractelor de sponsorizare, contracte de donații, ne-am modernizat la modul cel mai serios linia de diagnostic pentru laborator, atât pe boli infecțioase, cât și pe specificul secțiilor noastre, boli autoimune, dar și al diagnosticului de urgență pentru biochimie, electroliți, vizând în mod particular analizele care trebuie efectuate în regim de urgență. Laboratorul nostru avea probleme legate de funcționalitate și de rapiditate a deteminărilor analizelor, dar, acum, toate aceste aspecte au fost corectate, cu un aport de aproximativ 75.000 euro din partea unor sponsori binevoitori", a declarat directorul spitalului, dr. Iuliana Botezatu, pentru "Cuget Liber".

În prezent, s-au reluat internările peste tot, și, la fel ca și în celelalte unități medicale, pacienții sunt testați înainte pentru Covid 19. De fapt, pentru a putea fi spitalizați, este necesar ca bolnavii să prezinte dovada că au făcut acest test și abia după aceea sunt internați. În acest sens, există posibilitatea ca testul să fie făcut chiar în incinta Spitalului CF Port, dar contra-cost sau în alte unități medicale, dacă persoana respectivă are alte preferințe.

Managerul spitalului a precizat că, în prezent, la CF Port pot fi lucrate foarte repede și eficient, atât testele de anticorpi, cât și Real Time-ul sau PCR-ul. În plus, au o colaborare cu Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare, dar și cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Pe scurt, au în dotare, primul modul dintr-o linie de determinare PCR, pe care au primit-o prin sistemul de achiziții centralizat de la Ministerul Transporturilor, de care aparțin.

Secția de ATI este modernizată în permanență

Partea bună a lucrurilor, a precizat dr. Botezatu, pentru a crește condițiile de spitalizare se află în plin proces de modernizare. În ceea ce privește secția de ATI este modernizată în permanență și chiar în cursul zilei de ieri au primit de la minister zece paturi ultramoderne de Terapie Intensivă. În plus, a subliniat medicul, s-au dotat cu injectomate, monitoare noi și continuă programul investițional și de modernizare de anul trecut.

Directorul recunoaște că ar mai avea niște probleme legate de organizare, la nivelul structurii pentru secțiile clinice, de formatare a unor noi compartimente. Dar, aceasta este, practic, o nouă etapă a procesului de modernizare a spitalului. Dr. Botezatu a subliniat că, în scurt timp, vrea ca Spitalul Căi Ferate să devină o unitate competitivă, din punct de vedere al serviciilor oferite.

"Acest aspect chiar a funcționat și a fost foarte vizibil pe durata stării de urgență și de alertă, și la nivelul ambulatoriului de specialitate, acolo unde s-a înregistrat un aflux de bolnavi mult mai mare de solicitări față de anii anteriori. În concluzie, oamenii au înțeles că în această instituție medicală, perspectiva s-a schimbat de ceva timp și o bună parte din personal a înțeles că modernizarea și o nouă formă de abordare a serviciilor de sănătate pot fi de bun augur pentru schimbarea la față a instituției", a adăugat managerul.

Marea lor problemă este, însă, că, încă funcționează cu personal redus, întrucât nu au reușit să obțină o finanțare substanțială care să le permită să "depășească nivelul de finanțare contractual pe care îl realizează prin intermediul contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. În aceste condiții, ne descurcăm greu, mai ales că avem patru spații în care ne desfășurăm activitatea, care au cheltuieli cu utilitățile, de întreținere etc. Ideal ar fi ca ministerul să ne ajute, așa cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul altor spitale și care profită de un context administrativ favorabil și sunt susținute", a explicat managerul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.53 secunde