Separatoare pe drumul spre Mangalia. "Vor fi montate în funcție de urgențele la nivel național!"

209
Separatoare pe drumul spre Mangalia.

Articole de la același autor

Până vor fi gata alte drumuri și șosele, unele promise, altele de-abia la stadiul de discuții, drumul principal spre sudul litoralului rămâne DN39. În perioada verii, zilnic, mii de mașini circulă pe șoseaua cu patru benzi. Și, din păcate, nu există sezon estival fără tragedii.

Accidentele grave pe DN 39 ar putea deveni istorie dacă drumarii vor monta separatoare de sens. Deja, pe unele porțiuni sunt astfel de parapeți pe mijlocul străzii, care îi împiedică pe șoferi să intre pe contrasens, limitând astfel riscul de impact frontal, cel mai periculos dintre toate. Polițiștii rutieri au semnalizat în mai multe rânduri necesitatea acestor separatoare. Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța a confirmat că deja are contracte de achiziționare a parapetelor, dar deocamdată nu a fost stabilit și un plan de instalare a acestora.

La solicitarea "Cuget Liber", reprezentanții DRDP Constanța, subordonată Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au venit cu unele precizări privind montarea de separatoare de sens pe DN 39.

"Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA are în derulare contracte de furnizare și montare a parapetelor rutiere din beton. DRDP Constanța a emis către CNAIR Constanța SA necesarul pentru montare separatoare de sens pe DN 39 pe sectorul cuprins între km 32+000 - km 32+764, între localitățile 23 August și Mangalia, județul Constanța. Valoarea investiției pentru furnizarea și montarea de separatoare de sens pe sectorul de drum menționat este de 277.512 lei, cu TVA", precizează directorul general regional al DRDP Constanța, ing. Marin Dima, în răspunsul transmis în cursul zilei de ieri, pe adresa redacției "Cuget Liber".

Așadar, pe o porțiune de 764 de metri, între localitatea 23 August și intrarea în municipiul Mangalia, vor fi montate separatoare de sens. Din păcate, deocamdată nu se știe concret când anume vor fi demarate lucrările.

"Separatoarele de sens vor fi montate de către furnizor, conform programului stabilit de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prioritizate în funcție de urgențele de la nivel național, cu respectarea termenilor contractuali", adaugă șeful DRDP Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.857 secunde