Senatul a votat pentru 65 de ani - vârstă de pensionare și la femei, și la bărbați

453
Senatorii au aprobat, ieri, propunerea Guvernului ca salariații să iasă la pensie la vârsta de 65 de ani, în același timp respingând două amendamente aduse proiectului de lege unitară a pensiilor. Astfel, parlamentarii au respins propunerile ca vârsta de pensionare să fie de 63 de ani, respectiv de 64 de ani.
Vârsta de pensionare va crește treptat: bărbații vor ieși la pensie la 64 de ani în ianuarie 2011 și la 65 de ani, în 2015, iar femeile, la 59 de ani în ianuarie 2011 și la 65 de ani în 2030.
De asemenea, a fost respins amendamentul privind reducerea stagiului de cotizare de la 15 la 10 ani, deoarece, au considerat senatorii, sistemul de pensii nu ar fi sustenabil. Au fost respinse și amendamentele privind reducerea stagiului de cotizare sau a vârstei de pensionare pentru femeile care au născut și au avut în întreținere unul sau mai mulți copii.
În schimb, a fost adoptat un amendament privind reducerea vârstei de pensionare a militarilor, de la 60 la 55 de ani, precum și scăderea perioadei stagiului de cotizare de la 20 la 15 ani. Camera Deputaților este for decizional pentru această lege.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6506 secunde