Semnal de alarmă pentru părinți! Osteoporoza poate apărea și la copii

208
Semnal de alarmă pentru părinți! Osteoporoza poate apărea și la copii - osteoporozacopii-1510331633.jpg

Articole de la același autor

Osteoporoza juvenilă este o afecțiune generalizată a scheletului, în care masa osoasă este scăzută și structura osoasă deteriorată, ceea ce face ca oasele să fie mai fragile decât în mod normal. Această fragilitate crescută predispune copilul la fracturi. 


Cauzele primare de osteoporoză juvenilă sunt diferite afecțiuni și sindroame grave, precum Sindromul Ehlers Danlos. 


"Cauzele secundare de osteoporoză juvenilă includ bolile inflamatorii cronice, bolile inflamatorii intestinale (malabsorbția cronică sau tulburările de alimentație - anorexia nervosă), bolile endocrine, medicamente, precum glucocorticoizii etc. Osteoporoza copilului este important de diagnosticat cât mai precoce, prin urmare este important, ca părinte, să spuneți pediatrului, cât mai rapid, atunci când vi se pare că este ceva în neregulă cu copilul dumneavoastră. De asemenea, este bine să vă asigurați că acesta beneficiază de o alimentație corectă, cu un aport suficient de calciu și de vitamina D și că face suficientă mișcare, indiferent dacă are sau nu osteoporoză", au explicat medicii de la Centrul Medical "Iowemed".


Cele mai comune semne, care anunță instalarea osteoporozei, sunt: durerile de spate sau durere bruscă apărută la nivelul coloanei vertebrale, pierderea progresivă în înălțime, postura încovoiată, fracturi ale coloanei vertebrale, articulațiilor mâinii sau șoldului, pierderea de substanță osoasă la nivelul maxilarului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Februarie 2017
Stire din Sănătate : Analize pentru depistarea rinitei alergice
Pagina a fost generata in 0.8357 secunde