Semnal de alarmă. Centrul de Transfuzii duce lipsă de donatori de sânge

385
Semnal de alarmă. Centrul de Transfuzii duce lipsă de donatori de sânge - semnaldealarma-1617547922.jpg

Articole de la același autor

Cadrele medicale de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța sunt disperate. De câteva zile, sala de așteptare este, aproape în permanență, goală. Din păcate, pe parcursul zilei au foarte puțini donatori, în condițiile în care tot timpul este nevoie de donatori de sânge, pentru toate grupele.

„Este nevoie de donatori care au mai donat în ultimul an! Zilnic, până la 13.30 suntem aici pentru voi! Vă rugăm, în numele bolnavilor care au nevoie de sângele dumneavoastră, să veniţi să donaţi! Cererile spitalelor sunt foarte mari! Vă aşteptăm cu drag!”, este îndemnul celor de la Transfuzii.

Trebuie precizat, însă, că au capacitatea de a dona numai persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg şi care nu au avut niciodată hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă.

Constănţenii care au peste 50 de ani sunt rugaţi să aducă de la medicul de familie şi o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau afecţiuni neurologice. Ca și până acum, cei care efectuează o donare completă (450 ml sânge) vor beneficia la cerere de şapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul salariaţilor sau o zi scutire în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor. În plus, oamenilor li se acordă decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3328 secunde