„Şedinţă” în Piaţa Ovidiu. Locuitorii Peninsulei cer modificarea Regulamentului de acces

719
1
„Şedinţă” în Piaţa Ovidiu. Locuitorii Peninsulei cer modificarea Regulamentului de acces - jos-1636139583.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii şi agenţii economici din Peninsulă vor ieşi în Piaţa Ovidiu sâmbătă, 6 noiembrie, la o întâlnire unde i-au convocat şi pe reprezentanţii administraţiei locale, principala temă de discuţie fiind noul Regulament de acces în zonă. Oamenii cer modificarea condiţiilor de intrare în zona peninsulară, pe care în prezent le consideră inacceptabile.

Evenimentul este organizat de Grupul de Iniţiativă Civică Peninsulă, din care fac parte constănţeni care locuiesc şi muncesc în perimetrul vizat de noile condiţii de acces. Deja mai mulţi consilieri locali au răspuns afirmativ invitaţiei rezidenţilor din zona peninsulară. Totuşi city managerul Felicia Ovanesian a răspuns că nu consideră potrivită o întâlnire în stradă şi a propus ca discuţiile să aibă loc la o dată ulterioară, într-una din sălile din cadrul primăriei. „Am trimis o invitaţie comună pentru primarul Vergil Chiţac, city managerul Felicia Ovanesian şi pentru cei doi viceprimari, precum şi tuturor partidelor PNL, USR, PSD. Apelul este să ne unim pentru un bine comun, fără să ţinem cont de culoare politică. Cetăţenii au nevoie de reprezentanţii pe care i-au ales. Haideţi să creăm un model de colaborare între cetăţeni, consiliul local şi primărie, care să producă schimbări pe care toată lumea le doreşte”, a precizat coordonatorul Grupului de Iniţiativă Civică Peninsulă, Simona Niculae.

La întâlnire va participa şi avocatul Mirela Doicescu, cea care reprezintă mai mulţi agenţi economici şi persoane fizice care deja au solicitat în instanţă suspendarea şi anularea noului Regulament de acces în Peninsulă. „Este vorba despre societăţi comerciale care au puncte de lucru în această zonă şi cel puţin 16 persoane fizice. De asemenea, două parohii din Peninsulă au formulat plângeri prealabile împotriva regulamentului. Rezidenţii din această zonă se consideră afectaţi de regulament, care a fost adoptat în urma unui studiu realizat pe genunchi, fără a se lua în calcul realitatea la faţa locului”, a explicat avocatul Mirela Doicescu.

Patronii de restaurante participă la întâlnire

De asemenea, în cursul zilei de vineri, 5 noiembrie, reprezentanţii Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa au anunţat că se raliază interpelării Grupului de Iniţiativă Civică Peninsulă şi că vor participa la întâlnirea de sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 10.30. „Actualul regulament a fost adoptat fără să fie luate în considerare opiniile şi sugestiile locuitorilor sau ale celor care au activităţi în peninsulă, iar scopul întâlnirii este de a găsi soluţii şi de a relansa dezbaterea publică, pentru un regulament care să fie rezultatul unei colaborări între toate părţile şi care să producă rezultatul dorit de toţi, şi anume să fie un pas spre ieşirea din ruină şi haos a Peninsulei”, a declarat Consiliul Director RESTO.

Condiţii noi din 15 noiembrie

Reamintim că Primăria Constanţa a anunţat că pe 15 noiembrie va intra în vigoare Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanţei, aprobat prin hotărâre de Consiliu Local şi care aduce schimbări majore, în scopul transformării acestui perimetru în zonă pietonală. Persoanele care deţin apartamente sau case pe străzile din Peninsulă nu vor putea solicita permis de acces decât pentru un singur autovehicul şi nici nu vor mai avea voie să parcheze în perimetru. De asemenea, agenţii economici vor avea un program strict de aprovizionare, numai pe timpul nopţii, atât în timpul sezonului estival, cât şi în perioada rece.



Comentează știrea

io dixit
6 noiembrie 2021
uitarea humanum est

doamnei ovanesian ii pica petalele daca vine la discutie in aer liber? mai usor se deplaseaza unul decit 30. A UITAT DE UNDE-SI IA SALARIUL?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.477 secunde